Kdor ne bo plačal, ne bo tekmoval!


Kdo bo v letošnji sezoni še tekmoval? [foto: Klemen Zibelnik]

Danes se je v prostorih Smučarske zveze Slovenije (SZS) sestal Odbor panoge za alpsko smučanje. Člani so razpravljali o participacijah tekmovalcev pri stroških programa za to smučarsko sezono. Seznanili so se tudi z odločitvijo strokovnega sveta panoge, ki je danes zasedal pred sejo odbora, kjer je bila tovrstva rešitev še enkrat potrjena. Člani strokovnega sveta namreč ne pristajajo na krčenje ekip ali zmanjševanje obsega programa, saj bi to vplivalo na kvaliteto izvedbe zastavljenih ciljev. Programi ekip so tako primerljivi s programi najboljših svetovnih reprezentanc. Samo to lahko zagotavlja dobre rezultate in omogoča vključitev mlajših športnikov v reprezentanco. Seznanili so se tudi z informacijo, da nekateri tekmovalci, kljub pripravljenosti njihovih domiciljnih klubov, da pomagajo pri zbiranju sredstev za participacijo, odločno zavračajo podpis pogodb.

Zato je Odbor soglasno sprejel sklep, da za to smučarsko sezono participacija tekmovalcev ostaja. Pogoj za podpis pogodb tekmovalcev so urejene obveznosti do SZS za nazaj. Tudi SZS bo izpolnila vse svoje obveznosti do tekmovalcev, vključno z nagradami za lansko sezono. Če bo kdo izmed tekmovalcev kljub temu zavrnil podpis pogodbe, se ne bo mogel udeležiti reprezentančnih treningov in tekmovanj.

Odbor se je seznanil tudi s prijavama za mesto novega predsednika Zbora in Odbora panoge. Kandidaturi sta oddala Janez Dekleva (SK Alpetur) in Borut Hrobat (SK Triglav Kranj). O novem predsedniku bo odločal Zbor panoge, ki je sklican za 29.9.2011.

Leave a Comment