Kje bomo smučali letos?

Kje bomo smučali letos?

Bliža se sezona Slovencem najljubšega športa – Smučanja. Krizi navkljub je smučanje nekaj, čemur se težko odpovemo, če tudi to pomeni nekoliko pospešeno kupčkanje dinarčkov na stran. Najbolj zagnani že nabirajo kondicijo, preverjajo stanje opreme, ki se je čez poletje prašila v kleteh. Starši že kalkulirajo in preverjajo ali so otroci staro že prerasli, ter jo počasi že iščejo na spletu. Kljub temu, da nas do prave zime loči še nekaj mesecev, je dejstvo da je nova smučarska sezona že trka na vrata in dobro se je nanjo tako telesno, kot finančno nekoliko pripravit.

Smučišča

V Sloveniji je za smučarske navdušence na voljo veliko smučišč Kanin, Krvavec, Kranjska Gora, Golte, Cerkno, Pohorje, Rogla, Vogel, Kobla in še kakšno manjše. Dovolj blizu pa so tudi smučišča v Avstriji, na Hrvaškem in v Bosni. Nekateri pa gredo smučat tudi v Francijo ali Švico.

Kje je mogoče privarčevati?

Nakup kart pred sezono

Smučarske karte so pred začetkom sezone nekoliko cenejše in vredno je razmisliti o nakupu že zdaj. Konec koncev je lahko tak zimski dopust tudi lepo novoletno darilo. Ker se nikdar ne ve, kakšna bo zima, se raje odločite za nakup kart v višjeležečih smučiščih.

Rabljena smučarska oprema

Sejmi rabljene smučarske opreme so zelo pogosti v predsezonskem času. Najprej preverite kaj od vaše obstoječe opreme je še v dobrem stanju, nato pa kar na sejem. Rabljena smučarska oprema ni v praksi nič slabša od nove. Če kupujete rabljene smuči, ne pozabite pred sezono še nabrusit robnikov. Veliko ponudbe rabljene smučarske opreme lahko najdete tudi na spletu. Na primer na bolhi.

Ugodna prenočišča

Če se odločate za smučanje s celo družino, potem zna biti tak dopust skupaj s smučarskimi kartami in nočitvami kar drag. Preden pa do konca izpraznite vaš bančni račun za drage nočitve, je smiselno pobrskati malo na spletu. Na spletu obstaja kar veliko ponudbe privatnih penzionov in apartmajev, ki vas bodo najverjetneje stali bistveno manj kot nočitve v hotelih. Priporočam vam obisk spletnega portala nastanitev-pozimi.si. Tu najdete veliko število privatnih nočišč za vaš zimski dopust.

Ena od prednosti privatnih prenočišč je tudi ta, da lahko s seboj pripeljete svoje male pasje prijatelje, če jih imate. Pogosto se moramo lastniki psov odrekati klasičnem dopustu, sploh če jih nimamo kje pustiti za teden dni.

Ostala zimska veselja

Poleg smučanje lahko zimo in sneg izkoristimo tudi kako drugače. Če imamo na primer majhne otroke, lahko z njimi na snegu preživimo veliko razburljivih in veselih trenutkov. Sem spada izdelava snežnih gradov, kepanje z otroci, sankanje in še kaj. Zima je lep letni čas, če ga le hočemo izkoristiti. Zasneženi bregovi nas ne morejo pustiti ravnodušne, le vzeti si je potrebno nekaj časa zanjo in se premakniti iz udobnega kavča, televizije in se nadihati svežega zraka.

Želimo vam obilo zimskega veselja in snežnih norosti!

Leave a Comment