Klemen Kosi rešil slovenske hitre discipline

Po smukaški tekmi svetovnega pokala je v italijanski Val Gardeni na vrsto prišel še superveleslalom. Tekmovalci so se znova pomerili na progi Saslong, le da je bila ta za razliko od včeraj krajša za več kot kilometer, kar je naneslo 2365 metrov. Na startnem seznamu je bilo 66 tekmovalcev, naše barve pa sta branila Klemen Kosi in Rok Perko, ki sta se na pot podala s številkama 40 in 50.

Najboljšo vožnjo dneva je ponovno prikazal Kjetil Jansrud in tako prišel do druge letošnje zmage v tej disciplini. Najbližji času Norvežana je bil Dominik Paris iz Italije, ki se je na progi zadržal 46 stotink sekunde dlje, Avstrijec Hannes Reichelt pa je k temu dodal še 8 stotink in tako prišel do tretjega mesta.


V Val Gardeni je do točk prišel Klemen Kosi [foto: GEPA]

Kosiju je uspel dober nastop. Po dveh tretjinah proge je zasedal 24. mesto, po zelo dobrem spodnjem delu pa je uspel postaviti takrat 20. najboljši čas. Na koncu ga je 1.60 sekunde zaostanka popeljalo na 22. mesto., do prvih točk v sezoni in tudi do prvih točk v superveleslalomu. Blizu trideseterice je bil tudi Perko, ki pa je z zaostankom 1.94 sekunde zasedel 32. mesto. S tem so naši predstavniki v hitrih disciplinah vsaj nekoliko omilili slabe rezultate v dosedanjem delu sezone.

Glavni trener moških ekip Klemen Bergant je o nastopu Kosija dejal: ″Danes je dobro smučal, med prvim in drugim vmesnim časom sicer ni nastopil idealno in je izgubil nekaj desetink, z najtežjim delom Chiaslatom in v spodnjem delu pa je bil boljši. Tudi trener Peter Pen je napovedal ta rezultat. Že v Beaver Creeku je dobro smučal, brez tiste napake na superveleslalomu bi bil med dvajset. Kljub manjšim napakam je danes prišel do svojih prvih točk v superveleslalomu v karieri, kar je zelo dobro in spodbudno. Moramo tudi vedeti, da je v njegovem letniku 91 ali kaj mlajših na svetovnem pokalu letos zelo malo. Od Amerike naprej dobro funkcionira. V zakup moramo vzeti, da je še mlad, tako da tudi 34 ali pa 38 mesto ni slab rezultat. Važno je da dobro dela in se vzpenja. Roku je malo zmanjkalo za trideseterico. Val Gardena mu sicer zelo leži, trenutno pa ni v taki formi. Malo je zgrešil točke, a to niso njegov glavni cilj, želi kaj več.″ O prihodnjih preizkušnjah v hitrih disciplinah pa je nato rekel: ″Vsak tekma je zgodba zase. V Santi Caterini bo nov smuk, tega noben ne pozna, saj so do zdaj tam nastopale le ženske, tako da bo tam nova zgodba.

Karava svetovnega pokala se sedaj seli v bližnjo Alta Badio, kjer bo v nedeljo potekal veleslalom.


Rezultati: Svetovni pokal .: Val Gardena :. Superveleslalom (m)


Leave a Comment