Ko bi zima le bila hladna

Zunanje temperature v Kranjski Gori še niso dovolile prekritja tekmovalne proge s snežno odejo, zato si organizatorji pokala Vitranc želijo, da bi bila zima v novem letu bolj mrzla. Zemeljska dela na in ob progi so zaključena. Pokal Vitranc nadaljuje sodelovanje z znanimi bivšimi smučarji.
 
Priprave na 54. Pokal Vitranc potekajo skladno z načrti in s ciljem, da se poraba sredstev optimizira v največji možni meri ob predpostavki, da se kakovost izvedbe dogodka ohranja ali celo zviša.
 
V času poletja in jeseni je Organizacijski komite Pokala Vitranc skupaj z Občino Kranjska Gora in RTC Žičnicami kranjska Gora opravil vrsto posodobitev na progi, med drugim so obnovili črpališče na poligonu, opravili nakup novih črpalk ter obnovili in dogradili električne vode, ki omogočajo povezavo med posameznimi točkami v ciljni areni in na pobočju. Višina omenjenih investicij, ki obsegajo še vrsto drugih manjših del je bila 150.000 EUR in je bila financirana s pomočjo sredstev občine Kranjska Gora, Fundacije za šport in lastnih sredstev.


Na progi Pokala Vitranc snega še ni – arhivska slika [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Narava v letošnjem letu še ni postregla z dovoljšno količino snega, da bi bila proga Pokala Vitranc povsem pobeljena. Zunanje temperature v zadnjih dneh so res višje, pred zadnjo otoplitvijo pa so delavcem RTC žičnice Kranjska Gora omogočile vzpostavitev delovanja sistema za umetno zasneževanje.  Žičnice v Kranjski Gori tako že obratujejo, medtem ko se na podkorenski strmini ob nizkih zunanjih temperaturah še vedno izvaja umetno zasneževanje.
 
Generalni sekretar Pokala Vitranc Srečko Medven pa je poudaril: “Na Vitrancu je vse pripravljeno za vrhunec zime, manjka le še sneg. Tudi letos si želimo, da bi bila zima čim bolj hladna. Tudi v letošnjem letu nadaljujemo z dobrim sodelovanjem z nekdanjimi smučarskimi asi, ki se radi vračajo v Kranjsko Goro, kar je dokaz, da je na Pokalu Vitranc vedno ne le dobra tekma ampak tudi dobra zabava.

Leave a Comment