Kocijančič: “Za nami najuspešnejša zimska sezone”

Dr. Janez Kocijančič, predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) in podpredsednik Mednarodne smučarske zveze (FIS), je pravkar končano zimsko sezono 2012/13 ocenil kot najuspešnejšo v slovenski zgodovini.


Janez Kocijančič [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Uspehi so mnogo večji od pričakovanj, saj smo dosegli sedem medalj v olimpijskih disciplinah, kar se ni primerilo še nikoli v slovenski športni zgodovini. Imeli smo tudi izjemne uspehe v mladinskih kategorijah, svetovne prvake in druge vrhunske uvrstitve. Na zimskem olimpijskem festivalu evropske mladine smo zabeležili deset medalj, kar je zelo dober obet za prihodnost. Se je pa potrebno zavedati, da je vsaka tekma nova tekma in izidov iz preteklosti ni mogoče kopirati. Potrebno bo ogromno dela in naporov, ter upam, da bo dovolj navdiha in tudi športne sreče, da bomo vse to dokazali na olimpijskih igrah prihodnje leto v Sočiju, ki so zagotovo največje tekmovanje v zimskih športih,” je povedal dr. Kocijančič, ki je tudi član izvršnega odbora Evropskih olimpijskih komitejev.

Planica je znova privabila velike množice gledalcev. “V smučarskih skokih smo dosegli združitev mlade in starejše generacije. Uspehi so privabili še več gledalcev, kot bi jih sicer. Upam, da bo to še dodatna spodbuda za nove športne uspehe,” je sklenil dr. Kocijančič.

vir: OKS

Leave a Comment