Koivuranta med skakalce?


Anssi Koivuranta [foto: Ania Trybus]

Zaradi zdravstvenih težav se nordijski kombinatorec Anssi Koivuranta spogleduje z nastopanjem med skakalno elito.

Tekmi celinskega pokala v Wisli sta bili zelo dobri,” je potrdil Finec Anssi Koivuranta ter nadaljeval: “Sedaj razmišljam, da bi opustil nordijsko kombinacijo, ker sem izvedel, da imam srčno bolezen in ne morem teči dolgih razdalj. Zelo hitro sem utrujen, zaradi česar nisem treniral celo poletje. Kar se tiče skokov, ni nobenih kontraindikacij,” je rekel Koivuranta, ki je zelo uspešen kombinatorec, saj je pri 22-letih dobil medalje na olimpijskih igrah in svetovnem prvenstvu. V Wisli je zasedel 3. in 15. mesto.

Anssi Koivuranta je še dodal, da bo v tem tednu opravil še zadnjo etapo priprav za zimsko sezono ter se odločil ali bo kombinatorec ali zgolj skakalec. “Odločitev bo težka. Želim zastopati svojo reprezentanco na svetovnem prvenstvu v Oslo 2011,” je še dodal Finec.

V primeru, da se bo res odločil za skoke, bo naslednji kombinatorec, ki je pustil svojo disciplino. Podobno je napravil njegov reprezentančni kolega Lauri Asikainen ter Avstrijec David Zauner pa Kazahstanec Konstantin Sokolenko.

Leave a Comment