Kombinacijo v Kitzbühlu že drugo leto zapored dobil Pinturault

V avstrijskem Kitzbühlu je alpsko kombinacijo pričakovano dobil Francoz Alexis Pinturault. 23-letnik je na dopoldanskem nastopu v superveleslalomu nabral odločilno prednost pred konkurenti, ki je na slalomu pod žarometi ni zapravil. Drugi je bil Marcel Hirscher, tretji pa Čeh Ondrej Bank, ki je z zmagovalnega odra potisnil Ivico Kostelića.


Francoz je tudi lani dobil kombinacijo v Kitzbühlu; takrat je bil drugi Ligety, tretji pa Hirscher (foto: GEPA)

Na strmini Ganslern se je dobro znašel tudi Klemen Kosi, ki je osvojil 15. mesto. “S slalomom je začel dobro, dobro je tudi končal, na sredi pa ni našel pravega ritma, malo mu je zmanjkalo hitrosti. Vseeno je dosegel super rezultat. V superkombinaciji je veliko mogoče, tako da bo v tej disciplini na svetovnem prvenstvu zelo močan,” je bil z nastopom 23-letnega Mariborčana zadovoljen trener Klemen Bergant. Carlo Janka, zmagovalec superkombinacije pretekli konec tedna v Wengnu, je bil 6., Norvežan Kjetil Jansrud, ki lovi Hirscherja v skupni razvrstitvi svetovnega pokala, pa 9.

Današnji tekmovalni dan je komentiral tudi trener hitrih disciplin Peter Pen: »Kline je bil deset sekund pred ciljem 17. Škoda, ker je smučal dobro, imel je lepo priložnost. Ključne dele je že dal skozi, potem pa mu je mogoče zmanjkalo koncentracije. Tak rezultat bi krvavo potrebovali. S Kosijem sem zelo zadovoljen, čeprav je začel malo zadržano, bolj po veleslalomsko. A v najtežjem delu proge je bil najboljši. Čatra ne morem oceniti, saj je hitro odstopil, se pa ni poškodoval. Sem pa malo razočaran nad Perkom in Špornom, ker je bil danes res smukaški superveleslalom, pa tudi podlaga je bila zanju prava.” Tudi Pen je šeenkrat pohvalil Kosija in dodal, da mu je bilo po wengenski diskvalifikaciji težko. “Spada med 15. najboljših v kombinaciji. Z delom in razvojem Kosija moramo biti vsi zadovoljni.”


Rezultati: Svetovni pokal .: Kitzbühel :. Alpska kombinacija (m)


Leave a Comment