Kombinatorce čaka naporno obdobje

Nordijski kombinatorci so danes pod vodstvom glavnega trenerja Primoža Triplata po torkovi novinarski konferenci v prostorih Smučarske zveze Slovenije (SZS) odšli na trening v Beljak. Vzdušje v reprezentanci je dobro, v prihodnjih dneh pa jih čakajo še treningi na Pokljuki in češkem Liberecu. Poletna velika nagrada, ki bo vsebovala pet tekem, se bo za nordijske kombinatorce pričela 24. avgusta v nemškem Oberwiesenthal.


Mitja Oranič, Marjan Jelenko, Gašper Berlot [foto: Klemen Zibelnik]

Priprave potekajo po načrtu. Čaka nas še veliko garanja. Za nami je uvodni del v pripravljalnem obdobju. Čez mesec dni nas čaka pet tekem poletne velike nagrade. Udeležili se jih bomo s štirimi tekmovalci. Nato pa bomo trenirali po planu naprej,” je dejal glavni trener Primož Triplat.

Oranič že trenira

V lanski sezoni je z nekaj vrhunskimi uvrstitvami nase opozoril Marjan Jelenko. “Moje misli so usmerjene na priprave. Na skakalnici mi trenutno kar gre, saj je bil storjen korak naprej. Tudi pri dobavi tekaške opreme bomo na boljšem, tako da bo v sezoni bolje,” je optimističen Jelenko. Največ težav je v zadnjem obdobju imel Mitja Oranič. ki je v začetku pripravljalnega obdobja dobil klopa in zbolel za borelijo. Na srečo se je član Tržiča že pozdravil ter se na treningih pridružil ostalim članom. “S prvim delom ne morem biti zadovoljen, saj sem imel obilico težav. Počasi rešujem težave. Želim si, da do zime pridobim zamujeno nazaj,” meni Oranič. Zadnji član A ekipe Gašper Berlot pa se zaveda, da bo za boljše rezultate potrebno še trdo trenirati. Po njegovem mnenju mora izboljšati predvsem skoke, tekaško je že zadovoljivo pripravljen.

Leave a Comment