Kombinatorci so se predstavili


Slovenska kombinatorska ekipa [foto: SZS]

Danes se je v razstavnih prostorih dolgoletnega sponzorja nordijskega dela Smučarske zveze Slovenija SZS predstavila A reprezentanca Slovenije v nordijski kombinaciji. Sedmi sili so svoja pričakovanja pred sezono zaupali varovanci Primoža TriplataMitja Oranič, Gašper Berlot in Marjan Jelenko.

Primož Triplat, glavni trener nordijskih kombinatorcev: “Letos smo veliko več poudarka na treningih posvetili tekom, kar pomeni, da so malce padli skoki. Glede tega nimamo težav, saj se bomo že sedaj pridružili A in B skakalni ekipi, s katerima potujemo na trening v Avstrijo in Nemčijo. Ta trening nam bo zagotovil, da bomo v prve tekme prišli normalno pripravljeni. Za nami je tudi trening z delom ženske tekaške ekipe, s katerimi smo opravili zelo dober šestdnevni trening. Fantje so preizkušali tudi nove smuči. Cilj v svetovnem pokalu je še vedno izboljšati deseto mesto Mitje Oraniča, na svetovnem prvenstvu trinajsto mesto Andreja Jezerška, želim pa si tudi končno ekipnega nastopa na svetovnem prvenstvu.

Mitja Oranič: “V sezono vstopamo borbeno in bomo skušali doseči kar čim več. Kar je bilo je bilo, to je že za nami in sedaj moramo gledati naprej. Upajmo, da nam uspe, bilo bi super! Moja pripravljenost mislim, da je na pravem nivoju. Vedno so tekme tiste, ki pokažejo pravo sliko. Potrebno je premagati nervozo in iti sproščeno ter narediti dobre rezultate.

Gašper Berlot: “V poletni sezoni smo veliko delali na tekaškem delu, kar se je pokazalo tudi že na tekmah poletne velike nagrade. Želim si, da bi to prenesli tudi v zimo in da mi v tekaškem delu uspe napredovati in ne nazadovati, kot v zadnjih sezonah. Skoki mi ne povzročajo težav in če bom skakal tako kot trenutno in tekel tako kot poleti, potem zna biti v redu.

Marjan Jelenko: “Pridružujem se besedam Gašperja, želim si da bi tekme pričakoval sproščeno in da bi na njih užival.

Leave a Comment