Kombinatorci z ničlo

Nedeljska tekma nordijskih kombinatorcev v francoskem Chaux-Neuvu slovenskemu taboru ni prinesla tako velikega zadovoljstva kot dan poprej. Marjan Jelenko je sicer dan pričel nadvse uspešno, saj je v provizorični seriji, ki je potekala s konstantnim vetrom v hrbet, zasedel visoko tretje mesto. Tudi ob njegovem nastopu na skakalni tekmi veter ni popustil in s 106,5 m je bilo moč slutiti, da bo znova visoko. Hitro za tem pa je veter pričel izgubljati moč, zaradi česar tudi nižanje zaletnega mesta ni pomagalo, da tekmovalci v nadaljevanju štartne liste ne bi bili v prednosti. Marjan je tako zasedel 21. mesto, za vodilnim Norvežanom Jarlom Magnusom Riiberom pa je zaostajal minuto in 21 sekund. Gašper Berlot je po polovici tekma s skokom 97,0 m zasedal 45. mesto (+ 2:21).

Na tekaškem delu je do nove zmage prišel četrti po skokih Nemec Fabian Riessle, ki je ciljno črto prečkal za 2,3 s hitreje kot rojak Eric Frenzel. Na najnižjo stopničko zmagovalnega odra je tokrat stopil Japonec Akito Watabe. Vodilni Riiber je končal na sedmem mestu.


Gašper Berlot [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Marjan je prvi del tekaškega dela sledil skupini pred seboj, nato pa je zaradi preizkušanja novih smuči popustil in na koncu ostal brez točk svetovnega pokala. V cilj je prišel z zaostankom 2:31,9 s ter tako deseto tekmo sezone končal na 32. mestu. Ravno nasprotno pa je na teku napredoval Berlot (+3:01,7), saj je bil 40.

Današnji dan se je pričel zelo dobro, saj je imel Marjan v provizorični seriji tretjo oceno. Skakalna serija je bila nato nekajkrat prekinjena, vetrovne razmere so bile nekoliko spremenljive. Tudi mi nismo naredili tako kot v provizorični seriji. Na teku smo preizkusili nove smuči, ki nam niso stekle. Borili smo se po najboljših močeh. Gašperju pohvala za tek. Marjan pa gre z veliko motivacijo naprej v naslednji vikend. Že v četrtek nas že čakajo kvalifikacije, od petka do nedelje pa so tekme. Za nami je lep vikend, pogoji pa so bili zelo zahtevni. Moral si biti zbran in brez napak,″ je po tekmi dejal glavni trener Igor Jelen

Kombinatorci se sedaj selijo v avstrijski Seefeld, kjer jih od petka do nedelje čakajo tri tekme.


Rezultati: Svetovni pokal .: Chaux – Neuve
Izjava: Igor Jelen (.mp3)


Leave a Comment