Košir in Marguč z vrhunskimi predstavami že na prvi tekmi

V italijanski Carezzi sta bili danes na sporedu prvi tekmi sezone svetovnega pokala za deskarje in deskarke paralelnih disciplin. Kvalifikacijske vožnje, v katerih smo imeli šest predstavnikov in eno predstavnico, so se začeli ob 8.45, v osmino finala pa sta napredovala dva tekmovalca – Žan Košir in Rok Marguč in sicer s tretjim in petnajstim časom.


Žan Košir se je uvrstil z drugim mestom uvrstil na zmagovalni oder [foto: Miha Matavž/FIS]

V ženski konkurenci je naše barve branila Gloria Kotnik, ki je zasedla 31. mesto, pri moških pa je z dvema vožnjama prav tako opravil Jernej Demšar, ki je bil na koncu 26. Ostali trije so se po progi Pra di Tori spustili le enkrat – Jure Hafner je bil 37., Rok Flander 40., Tim Mastnak pa 44.

Marguč se je najprej pomeril z Avstrijcem Andreasom Prommeggerjem in iz dvoboja izšel kot zmagovalec, za tem pa je ugnal še Američana Justina Reiterja. Odličen je bil tudi Košir, ki je najprej za seboj pustil Rusa Andreya Soboljeva, za tem pa mu je premoč priznal še en deskar, ki brani ruske barve, Vic Wild.


Tik za stopničkami je zaostal Rok Marguč [foto: Miha Matavž/FIS]

Polfinale nam je tako prinesel slovenski dvoboj, ki pa je pripadel Koširju. Marguč je po napaki v srednjem delu proge v malem finalu izgubil proti Kanadčanu Jasey Jay Andersonu, Košir pa se je za prvo mesto pomeril z Italijanom Rolandom Fischnallerjem. Zmagovalec tega dvoboja je postal slednji, kar je pomenilo, da je Žan osvojil drugo mesto, medtem ko je bil Rok četrti.

Peter Kotnik, trener paralelnih disciplin, je po tekmi na vprašanje ali je ekipa pričakovala takšne rezultate že na prvi tekmi odgovoril: ″Glede na lansko sezono smo pričakovali tudi zmago, a seveda sta tudi drugo in četrto mesto odlična rezultata.″ O pogojih v Carezzi in rezultatih ostalih slovenskih deskarjev in deskarke pa je rekel: ″Glede na to, kakšna je bila napoved oziroma razmere še nekaj dni nazaj, so pripravili odlično tekmo. Res je, da v takšnih pogojih nismo trenirali, a so bili ti za vse enaki. Glede na to, da smo trenirali skupaj, rezultati ostalih ni pravo stanje, saj so zmožni narediti veliko več. V teh pogojih se danes niso znašli, po novem letu in dodatnem treningu pa lahko pričakujemo še več finalnih voženj.

V ženski konkurenci je slavila Avstrijka Marion Kreiner, druga je bila Caroline Calve in tretja domačinka Nadya Ochner.


Edina slovenska ženska predstavnica je bila Gloria Kotnik [foto: Miha Matavž/FIS]

Naslednje prizorišče tekem svetovnega pokala je avstrijski Montafon, kjer bosta v četrtek na sporedu paralelna slaloma, v petek pa pride na vrsto še ekipna preizkušnja, na kateri bosta naše barve branila Žan Košir in Gloria Kotnik.


Rezultati: Svetovni pokal .: Carezza (m)
Rezultati: Svetovni pokal .: Carezza (ž)


Leave a Comment