Košir, Marguč in Mastnak v finalu na Rogli

Svetovni pokal v deskanju na snegu za tekmovalce in tekmovalke, ki nastopajo v paralelnih disciplinah, se nadaljuje na Pohorju, natančneje na Rogli. Ob 9.00 so bile na sporedu kvalifikacije v paralelnem veleslalomu, v katerih se je 47 deskark in 59 deskarjev borilo za vstop v finalne dvoboje, ki se bodo začeli ob 12.30.


Rok Marguč [foto: Oliver Kraus/FIS]

V ženski konkurenci se je od naših deklet najbolje odrezala Gloria Kotnik, ki je bila edina, ki je nastopila dvakrat. Prva vožnja ji je uspela zelo dobro in jo popeljala na deseto mesto, v drugo pa je Gloria postavila osemnajsti čas, kar je bilo na koncu dovolj za končno 21. mesto. Od finala oziroma šestnajstega mesta jo je ločilo 82 stotink sekunde.

Na svojem petem nastopu na tekmi svetovnega pokala se je dobro odrezala tudi Patricia Mastnak, ki je postavila 35. čas voženj, Iva Polanec je bila 41., 16-letna Mia Čebulj pa je bila po svojem premiernem nastopu na temu rangu tekmovanj 47.


Žan Košir [foto: Oliver Kraus/FIS]

Pri moških sta z odlično formo iz Bad Gasteina in Stonehama nadaljevala Žan Košir in Rok Marguč, ki sta postavila drugi oziroma peti čas kvalifikacij, v finalu pa bomo videli tudi Tima Mastnaka, ki je bil 15.

Zelo blizu finala je bil Rok Flander, ki je nadaljnje tekmovanje zgrešil za 36 stotink in zasedel 21. mesto, dve vožnji pa sta prikazala tudi Jure Hafner in Jernej Demšar, ki sta prišla na 29. in 31. mesto. Izidor Šušteršič je bil 35., Jure Retuznik, Andraž Kamnik in Črt Ikovic, naši mladi deskarji, ki so med svetovno elito nastopili prvič pa so zasedli 54., 55. in 57. mesto.


Rezultati: Svetovni pokal .: Rogla :. Kvalifikacije (m)
Rezultati: Svetovni pokal .: Rogla :. Kvalifikacije (ž)


Leave a Comment