Košir na Rogli dvakrat na stopničkah


Žan Košir [foto: Oliver Kraus/FIS]

Deskarji in deskarke so zadnje dva dni merili moči na tekmah evropskega pokala na Rogli, natančneje na finalu v paralelnem veleslalomu in paralelnem slalomu.

Včeraj sta bili na sporedu veleslaloma, kjer so v ženski konkurenci nastopile tri deskarke, Patricia Mastnak, ki je bila 36., Gloria Kotnik, ki je zasedla mesto za njo ter Iva Polanec, ki je bila 50. V moški konkurenci je nastopilo kar sedem slovenskih tekmovalcev, odlično pa se je odrezal Žan Košir, ki je osvojil tretje mesto. Dobro je šlo tudi Jerneju Demšarju, ki je bil 5., Jure Hafner je zasedel 12. mesto, Tim Mastnak 15., Črt Ikovic 60., Andraž Kamnik 67., Jure Retuznik pa 75.


Gloria Kotnik [foto: Maja Hren/SUSA]

Naša dekleta so se na današnjem slalomu odrezala bolje, predvsem Gloria Kotnik, ki se je uvrstila na osmo mesto, Iva Polanec je bila 22., Patrica Mastnak pa 36. V moški konkurenci je blestel Žan Košir, ki je ugnal prav vso konkurenco, Rok Marguč je bil 9., Jernej Demšar 10., Jure Hafner 15., Tim Mastnak 16., Črt Ikovic 50., Jure Retuznik 60., Andraž Kamnik pa 61.


Rezultati: Evropski pokal .: Rogla :. Paralelni veleslalom (m)
Rezultati: Evropski pokal .: Rogla :. Paralelni veleslalom (ž)
Rezultati: Evropski pokal .: Rogla :. Paralelni slalom (m)
Rezultati: Evropski pokal .: Rogla :. Paralelni slalom (ž)


Leave a Comment