Košir v boj za mali kristalni globus

V soboto se v Moskvi nadaljuje svetovni pokal alpskih deskarjev na snegu. Na umetni konstrukciji, januarja so prav tu izvedli tekmo alpskih smučarjev, se bodo pod žarometi deskarji pomerili v paralelnem slalomu. Ker bo to po vsej verjetnosti zadnji slalom sezone, bo po tekmi znan tudi zmagovalec v skupnem seštevku te olimpijske discipline.


Žan Košir [foto: Daniel Goetzhbaher/GEPA]

Slalom na olimpijskem prizorišču v Sočiju je namreč odpadel, še vedno pa ni znano če bo tekma morda izpeljana na nadomestnem prizorišču. Odlično izhodišče v boju za mali kristalni globus ima Žan Košir, ki je skupaj z Italijanom Rolandom Fischnallerjem (oba 1600 točk) vodilni slalomist sezone. “Danes smo le opravili trening na progi, včeraj so ga zaradi premehke podlage žal odpovedali,” pravi Košir, ki ima s kvalifikacijskimi vožnjami na kratki šprinterski progi dobre izkušnje. “Če preživim kvalifikacije, bom v finalu seveda napadel. Popolna osredotočenost ter vožnje brez napak. To je recept za zmago, ki je moj cilj. Posledica je lahko tudi globus,” nam je povedal Tržičan, ki se je v mrzlo Moskvo preselil neposredno s (pre)toplega Sočija. “Načrtoval sem nekaj treningov na olimpijskem prizorišču, a vremenske razmere tega niso dovoljevale,˝ dodaja Košir, ki po vrnitvi domov seveda ne bo počival, pač pa se bo za začetek odpravil na trening v domačo Kranjsko Goro.

Močna slovenska ekipa

Poleg Koširja bodo slovenske barve branili in se seveda tudi borili za najvišja mesta še Rok Flander, Rok Marguč, Jernej Demšar, Jure Hafner in Izidor Šušteršič. V ženski konkurenci bomo imeli dve predstavnici in sicer Glorio Kotnik ter Ivo Polanec.

Kvalifikacije na železni konstrukciji v središču Moskve se bodo začele ob 7. uri zjutraj po slovenskem času, finali boji pa pridejo na vrsto ob 15.30.

Leave a Comment