Kostelić poražen, Baumann zmagal

Superkombinacijo v Chamonixu v Franciji je dobil Avstrijec Romed Baumann. Drugi je bil domačin Alexis Pinturault, ki se je na oder za zmagovalce prebil iz 27. mesta po smukaškem delu. Na tretje mesto je po dobrem slalomu napredoval Švicar Beat Feuz.


Romed Baumann je bil odličen na smuku [foto: GEPA]

V smuku Baumann do odločilne prednosti

Pričakovano je vodstvo po smuku prevzel Romed Baumann, ki je blestel že v preteklih dveh dneh na obeh smukih. Sedem desetink je zaostal domačin Adrien Theaux, še nekaj več pa Italijan Dominik Paris. V prvi peterici sta bila še dva Avstrijca in Švicar, in sicer Reichelt ter izenačena Puchner in Feuz. Prvi favorit za zmago Ivica Kostelić se je danes odrezal veliko bolje kot na preteklih dveh smukih v Chamonixu, ko je ostal celo brez točk. Po prvem delu je z zaostankom manj kot treh sekund zasedal 19. mesto. To je bilo zanj odlično izhodišče pred drugim delom, saj je bil postavljalec slalomske proge njegov oče Ante Kostelić.

Nekoliko presenetljivo je odstopil Američan Bode Miller, ki bi sicer lahko ogrozil čas Baumanna.

Slalom Kostelić ni odsmučal tako, kot zna

Daleč najbolje je slalom na dokaj enostavnem terenu izpeljal Pinturault, ki je imel 27. čas smuka. Prehiteti bi ga moral Hrvat Ivica Kostelić, saj je Ante postavil progo, ki mu je bila pisana na kožo. Ampak Ivica je že zgoraj naredil manjšo napako, nato pa do cilja le še popuščal. Tudi sam ni mogel verjeti, da je v cilj prišel z zaostankom. Tekmo je zaključil na sedmem mestu.

Ostali tekmovalci so tako kot Kostelić zaostajali za odličnim Francozom, Baumannu pa je le uspelo ubraniti veliko prednost, ki jo je imel. Na koncu se je Avstrijec veselil svoje druge zmage v karieri.

Na startu tudi Slovenca

Prvič v letošnji sezoni sta na startu superkombinacije stala tudi sva slovenska tekmovalca – Rok Perko in Boštjan Kline. Oba sta se po smuku uvrstila med trideseterico najboljših, vendar je bil Perko kasneje diskvalificiran zaradi nepravilnih smuči. Kline pa si je prismučal nastop na slalomu, imel je namreč 24. čas smuka. Slalom je začel dobro, dinamično, nato pa v srednjem delu naredil napako, kar ga je stalo dobre uvrstitve.

Fantje se zdaj selijo v Rusijo, kjer bodo na bodočem olimpijskem prizorišču tekmovali prihodnji konec tedna.


Rezultati: Svetovni pokal .: Chamonix :. Superkombinacija (m)


Leave a Comment