Kowalczykova obdržala prednost, Northug ponovno vodi


Justyna Kowalczyk [foto: Klemen Zibelniki/smucka]

Poljakinja Justyna Kowalczyk je obdržala majico vodilne na današnji 15 kilometrski zasledovalni preizkušnji v prosti tehniki, ki je potekala v italijanskem Toblachu. Prednost 50 sekund je zmanjšala drugo uvrščena Švedinja Charlotte Kalla, ki je v cilj prišla dobrih 18 sekund za Kowalczykovo. Tretja je bila Norvežanka Therese Johaug (+18,7), ki je začela prehitro in tako izgubila drugo mesto. Barbara Jezeršek je tekmovanje začela iz 68. mesta v skupini “vala” 5 minut za Kowalczykovo. V cilj je prišla kot 48. z zaostankom 6:33,3.

Jezerškova našla recept za uspeh

Danes se je vse ujemalo kot je treba. Imela sem vrhunske smuči, po mnenju trenerjev in serviserjem celo ene najhitrejše, kar je še dodaten podatek da so fantje naredili fantastično delo in se jim zahvaljujem. Moj rezultat je zahvala njim. Kaj se je danes obrnilo, lahko le rečem, da ko sem se zjutraj prebudila, sem si rekla ‘Danes bom le enostavno vesela in sproščena, ter enostavno uživati tekmo.’ Odtekla sem po začrtanem planu in se je resnično obrestovalo. Od starta sem tekla v skupini in z ‘turbo’ smučmi pridobivala mesta in se le lepo vozila za skupinami in jih prehitevala. Temu primeren je 20. čas teka, kar je vrhunsko. Pridobila več kot dve minuti tako, da je sedaj resnično vse odprto, da se približam top 30. Sedaj grem res iz tekme v tekmo sproščena in le začeti moram uživati in biti vesela. To je tudi recept za uspeh. Edino kar moram še osvojiti je to, da ko je najtežje, presežem samo sebe. Sedaj sem tako kot da splezam po zidu navzgor in gledam kako je lepo na drugi strani. Le še skočit moram čez in tako bom premagala največjo psihično oviro in potem ni več ovir za vrhunske rezultate. Sedaj sem našla tisto pozicijo iz Kanade in sedaj grem odločno naprej. Vse je odprto vse do zadnjega metra na vzponu Alpe Chermis” je svoj nastop ocenila Barbara Jezeršek.


Barbara Jezeršek [foto: Klemen Zibelniki/smucka]

Northug potrdil prevlado v zasledovanju

Moško zasledovanje na 35 kilometrov v prosti tehniki je začel Rus Maxim Vylegzhanin, ki je na koncu zasedel četrto mesto. Zmagal je specialist za zasledovanje Norvežan Petter Northug z časom 1:16:32,7, ki je ciljnem šprintu premagal na koncu drugega Rusa Alexandra Legkova (+0,7) in tretjega Švicarja Daria Cologno (+0,9).

Pri ženskah vodi v razvrstitvi Toura Poljakinja Justyna Kowalczyk, 23 sekund za njo je Švedinja Charlotte Kalla, dobrih 28 sekunda za vodilno pa je Norvežanka Therese Johaug.

Pri moških je po današnji tekmi zopet na vrhu Norvežan Petter Northug,drugi je Rus Alexander Legkov (+5,7) ter tretji Švicar Dario Cologna (+10,9).

Jutri je na sporedu posamičen štart v klasični tehniki. Ženske bodo tekmovale na 3km, moški pa na 5km.


Rezultati: Tour de Ski .: Toblach (ž)
Rezultati: Tour de Ski .: Toblach (m)


Leave a Comment