Kranjec in Hvala v dvoboju z vodilnima


Wolfgang Loitzl je bil najboljši v kvalifikacijah [foto: GEPA]

V Bischofshofnu se odvija zadnje dejanje letošnje novoletne turneje in sicer se je preko kvalifikacij pravkar prebilo 50 skakalcev, ki bodo jutri odločali o končnem razporedu turneje.

Ogorčen boj za končno lovoriko sta ponovno napovedala Gregor Schlierenzauer in Anders Jacobsen – trenutno vodilni ter drugouvrščeni, ločuje ju le dobrih 10 točk in sta tako oba še vedno v igri za zmagovalca. A po odličnih skokih na treningu, sta v kvalifikacijah presenetila s precej slabšimi nastopi in se bosta po nenavadnem nakjučju v dvobojih pomerila s slovenskima reprezentantoma: »Schlieri« (122 m, 37. mesto) se bo v vlogi izzvalca pomeril z Robertom Kranjcem in Jacobsen (130,5 m, 6. mesto) z Jakom Hvalo. Kvalifikacije je dobil Avstrijec Wolfgang Loitzl.


Matjaž Pungertar se bo pomeril z Andreasom Koflerjem [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Naši orli so pokazali solidne nastope in se z izjemo Ceneta Prevca (104,5 m) vsi prebili skozi kvalifikacijsko sito. Najboljši slovenski reprezentant je bil tokrat Robert Kranjec, dolžina skoka 130 m je zadostovala za 14. mesto. Očitno sta kratek premor in trening v Planici zelo koristila Juriju Tepešu, saj mu je po razočaranju v prvem delu turneje le uspelo poseči med najboljše. Z daljavo 130,5 metrov je skočil na solidno 22. mesto, njegov nasprotnik v boju za točke svetovnega pokala bo Prevcev tekmec iz Innsbrucka – Reruhi Schimizu. Peter Prevc in Jaka Hvala sta skočila v nekoliko slabših razmerah, a sta se kljub temu oba uspela uvrstiti na jutrišnjo tekmo, Prevc je zasedel nekoliko višje 19. mesto in se bo tako pomeril z ljubljencem nemškega občinstva Martinom Schmittom, Hvala pa je bil 45. Poleg omenjenih bomo jutri navijali tudi za Matjaža Pungertarja, ki bo izzval Avstrijca Andreasa Koflerja.

Jutri ne zamudite poslastice za skakalne navdušence, nadvse zanimivega razpleta letošnje novoletne truneje, ki ga lahko spremljate ob 16.10 v neposrednem prenosu.


Rezultati: Novoletna turneja .: Bischofshofen :. Kvalifikacije
Startna lista: Novoletna turneja .: Bischofshofen :. Dvoboji prva serija


Leave a Comment