Kranjec najdaljši v kvalifikacijah v Garmisch-Partenkirchnu

Tudi v nemškem Garmisch-Partenkirchnu razmere niso bile kaj boljše od včerajšnjih iz Oberstdorfa. Po tem, ko je svoj nastop opravilo že 18 skakalcev, sta spremenljiv veter in sneg pomešan z dežjem prisilila žirijo, da je kvalifikacije pred jutrišnjo tekmo prekinila in po krajšem premoru začela ponovno, in sicer od tam, kjer so se končale. 18 skakalcev pa je svoj nastop moralo opraviti še enkrat, tik preden se je po zaletišču pognala elitna deseterica.

Pogled na razpredelnico je bil ob koncu zelo lep, saj je na prvem mestu kraljevala slovenska zastava. Robert Kranjec je s skokom 141,5 m (le dva metra manj od rekorda skakalnice) presegel konkurenco, vendar bo jutri imel zelo težkega nasprotnika, Andreasa Koflerja, ki danes v kvalifikacijah kot edini iz elitne deseterice ni nastopil (poleg poškodovanega Toma Hildeja). Na drugem mestu je z daljavo 138,5 m končal Norvežan Vegard Haukoe-Sklett in se bo jutri pomeril z Dimitryjem Ipatovom, tretji pa je bil Avstrijec Thomas Morgenstern, ki je z dve mesti nižjega zaletišča skočil 130,5 m. V paru bo nastopil z Yevgeniyem Levkinom.


Robert Kranjec [foto: GEPA]

Poleg Kranjca se je na tekmo, ki bo na sporedu jutri ob 14.00 uspelo uvrstiti tudi vsem ostalim Slovencem. Jure Šinkovec (129,5 m) je bil 10., Jernej Damjan (127,0) 22., Jurij Tepeš (124,0) 29., Peter Prevc (122,0) 34. in Mitja Mežnar (123,0) 37. Tepeš se bo pomeril z Damjanom, Prevc s Koudelko, Mežnar s Koivuranto in Šinkovec s Karpenkom.


Rezultati: Svetovni pokal .: Garmisch-Partenkirchen :. Kvalifikacije
Startna lista: Svetovni pokal .: Garmisch-Partenkirchen :. Dvoboji prva serijaThomas Morgenstern [foto: GEPA]

Leave a Comment