Kranjec odličen četrti v Bischofshofnu

Neugodne vremenske razmere na novoletni turneji so se nadaljevale tudi na zadnji postaji v avstrijskem Bischofshofnu, kjer je žiriji zaradi sneženja uspelo izpeljati le eno serijo. Najboljši skok je prikazal Thomas Morgenstern (135,0 m), drugi je bil Norvežan Anders Bardal (135,0), tretji pa skupni zmagovalec turneje Gregor Schlierenzauer (131,0).


Skupinska slika najuspešnejših na novoletni turneji – Avstrijci [foto: GEPA]

“Živim sanje”

Nimam besed. To je neverjetno. Dolgo časa sem se boril, da sem pričel do laskave lovorike. Sanje so postale resničnost. Že pred začetkom turneje sem vedel, da bo letos moje leto. Današnje tekmovanje je potekalo v zelo težkih razmerah, vendar sem naredil dobre skok. Zahvaliti se moram celotni ekipi, ki deluje ob meni,” so bile prve besede skupnega zmagovalca turneje Gregorja Schlierenzeuerja.

Zadnja postaja letošnje novoletne turneje pa slovenska ekipa zapušča zadovoljna, saj je Robert Kranjec (129,0) kljub padcu Lukasa Hlave tik pred njegovim nastopom ostal zbran in zasedal odlično četrto mesto. Poleg Kranjca pa so točke osvojili še trije slovenski orli. Jurij Tepeš je bil 19., Peter Prevc 20. in Jure Šinkovec 25.

Zmagovalec turneje je kot rečeno Schlierenzauer, najvišje uvrščeni Slovenec je Kranjec na 14. mestu. Prevc je 20., Damjan 26., Šinkovec 28., Tepeš 36., Mežnar 41. V skupnem seštevku svetovnega pokala pa vodi Andreas Kofler, Kranjec pa še vedno zaseda odlično deseto mesto.


Robert Kranjec [foto: GEPA]

Današnja tekma je potekala v slogu dosedanjih tekem. Žirija se je pravilno odločila, da je odpovedala finalno serijo. Posebno sem vesel, da smo imeli med točkami štiri fante. Čestitam Robiju za odlično četrto mesto. Tudi realno Robi sodi sem, kjer je bil danes. To je odlična popotnica za nadaljnje tekme svetovnega pokala. Cilji na novoletni turneji so bili enkrat do 12. mesta in enkrat do 20. mesta, vendar moramo biti kljub temu zadovoljni,” je dejal glavni trener Goran Janus, ki bo fantom preko vikenda spočil, v ponedeljek pa že sledijo novi treningi.


Rezultati: Svetovni pokal .: Bischofshofen :. Uradni rezultati


Lestvice: Novoletna turneja
Lestvice: Svetovni pokal


Leave a Comment