Kranjec poletel do četrtega mesta

Robert Kranjec in Peter Prevc sta že z včerajšnjim kvalifikacijskim nastopom na letalnici v Oberstdorfu napovedala boj za visoka mesta. Kranjec je danes z desetega mesta napredoval tik pod oder za zmagovalce, včeraj najdaljši kvalifikant Prevc pa je bil osmi. Na letalnici Heini-Kopfer je danes zmago v poletih slavil izraziti avstrijski letalec Martin Koch, ki je vodil že po prvi seriji. Svoje navijače tudi v drugo ni razočaral, poletel do najdaljše finalne daljave 221,5 m in se zasluženo veselil svoje tretje zmage v karieri. Drugo mesto je zasedel Japonec Daiki Ito, tretji je bil Švicar Simon Ammann.


Najboljši trije [foto: FIS]

“Morda smo nekoliko več pričakovali”

Skok iz prve serije, ko je Kranjec pristal pri (le) 198 m, je v finalu popravil kar na 220 m, saj je izmed vsemi skakalci prav on naletel na daleč najboljše vetrovne razmere. Po neuspešnih nastopih skakalcev, ki so bili za njim, je ob koncu napredoval kar na četrto mesto. Njegovega dosežka ni uspelo preseči niti petemu po prvi seriji Petru Prevcu. Svojo daljavo iz prvega dela, ko je doskočil pri 203,5 m, je v finalu sicer ponovil, vendar ta ni bila dovolj, da bi Prevc »letečega Kranjca« izrinil z vodstva. Na koncu se je moral z grenkim priokusom zadovoljiti z osmim mestom. Nekaj točk svetovnega pokala je zabeležil tudi Jure Šinkovec z 21. mestom. Skok iz prve serije 189 m je v finalu skrajšal na 182,5 m in nazadoval za pet mest. Iz elitne trideseterice sta v prvi seriji za las izpadla Jurij Tepeš in Jernej Damjan, ki sta zasedla 31. oziroma 32. mesto.

Robert Kranjec je svoja nastopa pospremil takole: “Z rezultatom sem zelo zadovoljen, škoda le prvega skoka, kjer sem naredil napako. Zelo sem zadovoljen s finalnim skokom, ki mi je uspel super. O idealnemu skoku se da razglabljati. Vsak športnik stremi k najboljšemu. Bo pa današnji rezultat dodatna motivacija za naprej. Škoda, da se danes vsaj še en več ni uvrstil v finalu, vendar smo kot ekipa dobro skakali. Seveda pa smo sposobni še več, kar smo dokazali že v včerajšnjih kvalifikacijah.” 

“Čestitke Robertu v finalu je naredil odličen skok, škoda za prvo serijo. Kljub temu moramo biti zadovoljni. Čestitke tudi Petru. Morda smo nekoliko več pričakovali, vendar je osmo mesto odličen rezultat. Glede na to, kako so naši skakalci odskakali v kvalifikacijah, smo pričakovali dobre rezultate. Dve uvrstitve med najboljših deset. Bili smo zelo blizu stopničk. Bomo pa morda to jutri na ekipni tekmi popravili,” je po tekmi dejal glavni trener Goran Janus.


Robert Kranjec [foto: GEPA]

Robert Kranjec je z današnjim četrtim mestom prehitel prvega v skupnem seštevku v poletih, Andersa Bardala, ki je danes zasedel 12. mesto. Mesto vodilnega je prevzel Daiki Ito, ki ima pred drugouvrščenim Kranjcem le 15 točk prednosti.

Jutri ob 13:45 bo na letalnici v Oberstdorfu še ekipna preizkušnja, na kateri ima Slovenija dobre možnosti za uvrstitev med najboljše in katero bodo zastopali Tepeš, Šinkovec, Prevc in Kranjec.


Rezultati: Svetovni pokal .: Oberstdorf :. Uradni rezultati
Izjava: Robert Kranjec (.mp3)
Izjava: Goran Janus (.mp3)


Leave a Comment