Kranjec tik pod odrom za zmagovalce

Smučarji skakalci si po naporni in razburljivi novoletni turneji (še) niso privoščili počitka. Po velikem finalu v Bischofshofnu so se odpravili na mini poljsko turnejo, kjer so se danes na skakalnici v Wisli v dokaj spremenljivih  razmerah spet borili za najvišja mesta. Najbolj nasmejan bo poljsko prizorišče, ki prvič gosti tekmo svetovnega pokala, zapustil Norvežan Anders Bardal. Na oder za zmagovalce sta se povzpela še Nemec Richard Freitag in rojak Rune Velta. Vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala Schlierenzauer danes zaradi gripe ni nastopil.


Kranjčevo četrto mesto je najboljša letošnja slovenska uvrstitev.  [foto: GEPA]

Slovenci smo v finalu imeli štiri predstavnike, od katerih je bil po prvi seriji najvišje Robert Kranjec. S skokom 129,5 m je zasedal šesto mesto in v finalu celo napadal stopničke za zmagovalce, saj ga je od tretjega mesta ločilo nekaj manj kot tri točke. V finalu je skočil le meter in pol manj, kar je bilo dovolj za končno četrto mesto.

V finalu smo videli nastopiti tudi Jako Hvala, ki je tekmovanje končal na 20. mestu (122,5 m, 119 m). Peter Prevc je bil 26. (115 m, 112,5 m), Matjaž Pungertar pa 30. (120 m, 110,5 m). Za las je brez finalnega nastopa ostal Jernej Damjan, ki je zasedel 31. mesto, izven finala je obstal tudi Anže Semenič, bil je 40.

Sem vesel in zadovoljen glede Roberta, kateremu tudi čestitam za četrto mesto. Naredil je dva dobra skoka. Četrto mesto je odličen rezultat. Imeli smo nekoliko težav s samimi skoki. Tudi vreme ni bilo najboljše. Robert je že na novoletni turneji nakazoval, da gredo stvari na bolje in upam, da bo tako tudi ostalo,” je po tekmi dejal glavni trener Goran Janus.

Konec tedna se bodo skakalci še vedno mudili na Poljskem. V petek jih v Zakopanah čaka ekipna tekma, v soboto pa še posamična preizkušnja.


Rezultati: Svetovni pokal .: Wisla :. Uradni rezultati
Izjava: Goran Janus (.mp3)


Leave a Comment