Kranjec vzpodbudno ob prvem stiku z ameriškim snegom

Ameriški Copper Mountain je gostil dve veleslalomski preizkušnji severnoameriškega pokala, na katerih smo imeli tudi slovenske predstavnike, le-ti pa so nastopili v zelo močni konkurenci.

Na prvi tekmi je bil najhitrejši domačin Tommy Ford, ki je za 0.33 sekunde ugnal Nemca Fritza Dopferja, tretji pa je bil Avstrijec Roland Leitinger, ki je za nastopa potreboval še 7 stotink več. Zelo dobro se je odrezal Žan Kranjec, ki bo naše barve branil tudi na nedeljski tekmi svetovnega pokala v Beaver Creeku. Žan je po prvem teku zasedal 18. mesto, s četrtim najboljšim časom finala pa se je na koncu povzpel na deveto mesto z 0.78 sekunde zaostanka za zmagovalcem. Tilen Debelak je zasedel 67. mesto, Jaka Dvornik, ki je v prvem teku nastopil zadnji, 147., pa je imel 125. čas.


Žan Kranjec [foto: GEPA]

V torek je bil ponovno najboljši Ford, na stopničkah pa so se mu pridružil trije Norvežani. Aleksander Aamodt Kilde je zaostal 11 stotink sekunde, Rasmus Windingstad in Leif Kristian Haugen pa 12 stotink. Kranjec se je ponovno izkazal in prišel še do enega deveta mesta, s tem, da je po uvodni vožnji zasedal dvanajsto. Njegov zaostanek za Fordom je tokrat znašal 1.33 sekunde. Debelak je s startno številko 68 odstopil v prvi vožnji.


Rezultati: Nor – Am pokal .: Copper Mountain :. Veleslalom I (m)
Rezultati: Nor – Am pokal .: Copper Mountain :. Veleslalom II (m)


Leave a Comment