Kristoffersen najboljši tudi v Kitzbühlu, ničla Slovencev

V luči včerajšnjega brutalnega smuka v Kitzbühlu se je začel tudi današnji slalom. S številko 1 je Italijan Guliano Razzoli že v zgornjem delu storil napako in odstopil, pri tem pa ga je zabolelo v kolenu in drugače kot s helikopterjem proge ni mogel zapustiti. Tudi sicer je bila prva proga zelo težka in ledena, na koncu je bilo uvrščenih le 40 od 84 tekmovalcev.


Henrik Kristoffersen ne pozna poraza [foto: GEPA]

V cilj sta prišla oba naša, Matic Skube je bil z zaostankom 2,75 sekund 38., Štefan Hadalin pa z zaostankom 4,07 sekund 38. Vodil je Nemec Fritz Dopfer.

Nemec v finalu ni zdržal izjemnega napada vodilnega slalomista letošnje sezone Henrika Kristoffersena, ki je z 12. mesta po prvi vožnji na koncu prišel na sam vrh. Najbolj se mu je približal Marcel Hirscher, Dopfer je bil tretji.

Kdo od Slovencev bo štartal na torkovem nočnem slalomu v Schladmingu še ni znano, jasno je le, da se Štefan Hadalin vrača domov na trening za tekme evropskega pokala, tako kot je bilo načrtovano že pred časom.

Tehnične discipline so sestavljene iz dveh tekov, mi smo danes zopet imeli samo enega. Ocena je neuspešno. Predvsem od Matica smo pričakovali, da se bo smučal bolje, a smučal je slabo in posledično tudi ni v drugem teku. Štefan se uči, danes je bilo malce pretežko za njega. Padec na superveleslalomu mu je pustil malo posledic in danes ni bil čisto pravi,″ je dejal glavni trener tehničnih disciplin Klemen Bergant ter dodal: ″Tukaj imajo način, da tudi v slalomu poškodovane tekmovalce odpeljejo s helikopterjem. V Kitzbühlu je vedno težko. Podlaga je bila težka za prvih nekaj številk, nato pa je bilo lažje, ker so se naredili robovi. A to je slalom svetovnega pokala, tu smučajo najboljši. Potrebno je dobro smučati in si upati. Nekaj fantov iz ozadja si je upalo, žal si Matic ni upal hitro in dobro smučati. Na tak način na tekmah svetovnega pokala ne gre.


Rezultati: Svetovni pokal .: Kitzbuehel  :. Slalom (m)


Leave a Comment