Kristoffersen ostaja kralj slaloma

Avstrijski Schladming je gostil klasično slalomsko preizkušnjo. Na nočni tekmi se je za nove točke svetovnega pokala borilo 82 tekmovalcev, med njimi tudi dva naša – Matic Skube in Aljaž Dvornik. Slednji je nastopil na svoji četrti tekmi svetovnega pokala oziroma na prvi izven Slovenije.

V prvem teku je s progo Planai najbolje opravil Nemec Felix Neureuther, ki je s startno številko 1 postavil čas 48.30. Najbolj sta se mu približala Italijan Stefano Gross in Norvežan Henrik Kristoffersen, ki sta zaostala 0.53 oziroma 1.10 sekunde. Matic je s startno številko 36. smučal napadalno, sicer z nekaj napakami, a dovolj hitro, da si je priboril nastop v drugem teku. Tja je odšel z zaostankom 2.92 sekunde za Nemcem, Aljaž, ki se je na progo podal kot 74., pa je na zelo načeti progi odstopil.


Henrik Kristoffersen ne pozna poraza [foto: GEPA]

Matic se je dobro odrezal tudi v drugo, predvsem v zgornjem delu. Približno na polovici proge je za vodilnim začel nekoliko zaostajati, ob prihodu v cilj pa je zasedel tretje mesto. V boju za stopničke je najboljšo vožnjo prikazal Avstrijec Marcel Hirscher, ki je napredoval iz 22. na drugo mesto, premoč pa je moral znova priznati Kristoffersenu. Po slabši vožnji Grossa in odstopu Neureutherja se je stopničk veselil tudi Rus Alexander Khoroshilov. Skube je na koncu z 19. mestom prišel do prvih točk sezone.

Odgovorni trener za tehnične discipline za svetovni pokal Klemen Bergant je o Matičevem nastopu rekel: ”V prvem teku se je peljal zelo korektno, tako kot je bilo treba. Končno je sestavil skupaj tisto, česar je sposoben. V drugem teku pa je imel nekaj rezerve, lahko bi dal malo ”gasa”. Proga je za njim kar ”crknila”, po njem oziroma po Hirscherju ali po številki deset so imeli velike probleme in velike zaostanke. Na koncu moramo biti z 19. mestom zadovoljni, če se ne motim je to njegova druga najboljša uvrstitev v karieri. A škoda je teh slalomov, da sta do finala samo še dva. Drugače je pa to to, kar od Matica pričakujemo, da bi to naredil na vsaki tekmi.

Vožnjo Aljaža pa je pospremil tako: ″Z njegovo številko ni bilo nobenih ”šans” več. Pošteno se je peljal. Poskusil je, a zgoraj je proga totalno razpadla. To je bil njegov krst v svetovnem pokalu zunaj Slovenije. Je zelo srčen in borben tekmovalec, žal pa je naletel na najslabši slalom sezone oziroma na najslabšo pripravljeno progo v sezoni. Je pa to ena izkušnja, kar je v redu.


Rezultati: Svetovni pokal .: Schladming  :. Slalom (m)


Leave a Comment