Krivec in Pristavec odlična v Antwerpnu

Aljoša Krivec in Matevž Pristavec, ki sta že v dopoldanskem času uspešno prišla skozi kvalifikacijsko sito, sta v večernih urah nadaljevala z odličnimi predstavami na skakalnici v belgijskem Antwerpnu. Na prvi tekmi sezone svetovnega pokala v Big Air-u sta namreč zasedla osmo in enajsto mesto.

Krivec je svoje nastope začel s tretjim mestom v svoji kvalifikacijski skupini 26-ih deskarjev, kar ga je popeljalo neposredno v veliki finale, ki se je začel ob 19. uri. Pristavec, ki je nastopil v drugi skupini, skupaj z reprezentančnima kolegoma Petrom Podlogarjem in Matijo Kodričem, ki sta na koncu zasedla 23. oziroma 45. mesto, je prejel četrto oceno in tako napredoval v polfinale, kjer se je spopadel z enajstimi tekmovalci. Tudi na temu nivoju tekme se je odrezal zelo dobro in osvojil šesto mesto, kar je bilo dovolj za še tri skoke v velikem finalu.

Matevž Pristavec med nastopom v Antwerpnu [foto: Oliver Kraus/FIS]

Matevž je po prvih dveh neuspešnih pristankih v finalu v tretje le skočil nekoliko bolj zanesljivo in prejel oceno 63,50. Seštevek tega in prvega skoka (37,25) ga je na koncu popeljal na 11. mesto. Po treh letih je tako znova prišel med dvanajsterico najboljših na tekmi svetovnega pokala v Big Air-u.

Aljoša je znatno izboljšal najboljšo uvrstitev kariere. Najboljši uvrstitvi je pred tem zabeležil na lanskoletnih tekmah v Stockholmu in Londonu, kjer je osvojil 23. in 29. mesto. V današnjem finalu je odlično skočil že v prvo in prejel oceno 90,00. Druga ocena je znašala 55,75, tretja pa 62,75. Seštevek dveh najboljših skokov ga je na koncu popeljal na odlično 8. mesto.

Šumatić: Aljoša naredil neverjetno dober Backside double cork 1080

Aljoša Krivec je po dobro izvedenem prvem kvalifikacijskem skoku uspel priti direktno v finale, medtem ko se je Matevž Pristavec v izredno težki konkurenci v svojem “heatu” uspel prebiti v polfinale in je od tam s fantastičnim Frontside double cork 1080-jem prav tako prišel v finale. V finalu je Matevžu zmanjkalo moči in ni uspel nadaljevati s perfektnimi skoki. Pristal je na 11. mestu, medtem ko je Aljoša Krivec naredil neverjetno dober Backside double cork 1080 in zatem še Frontside 720. Lahko bi se uvrstil še višje, vendar zaradi lažje poškodbe, ki jo je uspel dobiti na treningu raje ni tvegal. Vsekakor je 8. mesto za mladega tekmovalca velik in do sedaj najboljši uspeh. Peter Podlogar je sicer lepo izpeljal Backside 900, za njegov Backside 1080 late cork pa mu je zmanjkalo hitrosti in ga ni uspel pristati. Vsekakor pa mlad Peter obeta v prihodnje, kar kaže tudi 23. mesto in uvrščenost v prvo polovico tekmovalcev. Mitji Kodriču se žal ni posrečil noben skok,” je po tekmi dejal glavni trener Iztok Šumatić.

Prvo mesto je na veliko veselje navijačev osvojil domačin Seppe Smits (183,25), drugi je bil Avstrijec Clemens Schattschnider (181,50), tretji pa Švicar Patrick Burgener (180.00).


Rezultati: Svetovni pokal .: Antwerp


Leave a Comment