Krog zmagovalec, Berlot 40.

Tridnevno tekmovanje nordijskih kombinatorcev v italijanskem Val di Fiemmu se je zaključilo s posamično tekmo, katero je sebi v koristi dobil Norvežan Magnus Krog. Drugo mesto je osvojil njegov rojak Joergen Graabak, tretji pa je bil Nemec Fabian Riessle.


Gašper Berlot [foto: SZS]

Na tekmi sta nastopila tudi dva slovenska predstavnika Marjan Jelenko in Gašper Berlot. Slednji je na skakalnici zmogel 94,5 m. kar je pomenilo, da se je na 10 km tekaško progo podal kot 41. Jelenko je s skakalnim delom opravil bolje in s 106,5 m zasedal 17. mesto.

Na tekaškem delu so karavano svetovnega pokala pričakale nemogoče razmere. Proga se je močno predirala, organizatorjem pa je zaradi lege tekmovalne proge znotraj zavarovanega območja, prepovedano posipanje s kemikalijami. Na teku je Marjan, ko mu tek ni in ni stekel, odstopil, Gašper pa se je boril, a je bil vseeno prepočasen za končno uvrstitev med dobitnike točk. 21. tekmo sezone je končal kot 40.

Že pred štartom smo vedeli, da na progi ne smejo uporabljati kemikalij. Zaradi tega se je vdiralo. Danes je servis popolnoma zatajil. Škoda. Marjan je imel dobro izhodišče, ampak enostavno ni šlo. Je tudi med težjimi tekmovalci. Se mu je ugrezalo in enostavno ni mogel teči. Materiala za takšne pogoje nimamo, tako je potrebno v prihodnje razmišljati o boljšem materialu, da bomo lahko konkurenčni. S skoki smo zadovoljni. Z Val di Fiemma pa odhajamo z desetim mestom na ekipnem šprintu, ki je bil res lep ekipni rezultat. Na obeh posamičnih tekmam pa je bilo pretoplo in se je proga udirala, tako da ni šlo. V Schonachu ne bomo nastopili, bomo odpotovali na celinski pokal v Chaux-Neuve, kjer imamo dve tekmi. Tudi Marjan gre na tekme v Chaux-Neuve, tako da bomo nastopili s štirimi fanti. V Schonachu bi nastopili le na eni tekmi, v Francijo pa gremo na dve tekmi, tako da smo se odločili za Chaux-Neuve, da bomo nastopali do konca,″ je dejal glavni trener Igor Jelen ter dodal, da smuči za takšne ekstremne pogoje na trgu sploh ni možno dobiti, zato so bili tudi drugi tekmovalci nad pogoji zelo nezadovoljni.

Prihodnji teden se bo svetovni pokal zaključil s tremi tekmami v nemškem Schonachu. Naši tekmovalci bodo namesto tega nastopili na dveh tekmah celinskega pokala v francoskem Chaux-Neuvu.


Rezultati: Svetovni pokal .: Val fi Fiemme


Leave a Comment