Kvalifikacije dobil Lau, na tekmo tudi Sašo Aleš

Na svetovnem prvenstvu v telemark smučanju, ki te dni poteka v španskem Espotu, so bile danes na sporedu kvalifikacije za jutrišnjo tekmo v paralelnem sprintu. V težkih razmerah, ponoči je zapadlo namreč 15 cm snega, je bil najhitrejši Phill Lau. Na tekmo se je presenetljivo uvrstil tudi Sašo Aleš. Dosegel je trinajsti čas in se bo jutri v osmini finala pomeril z Nemcem Schmidom. “Sem zelo zadovoljen. V zelo težkih razmerah sem nastopil odlično in se prebil na jutrišnjo tekmo. Jutri bom zagotovo napadel na vse ali nič saj proti favoriziranemu Schmidtu nimam kaj izgubiti, le pridobim lahko veliko,” se je smejalo Sašotu.


[foto: FIS Telemark]

Prav tako presenetljivo pa se na tekmo ni uvrstil Luka Pintar, ki je kvalifikacije s kar devetimi kazenskimi sekundami pribitka končal v ozadju. Podobno se je pripetilo mlademu Juretu Alešu, ki kljub dobrim nastopom tako ostaja brez jutrišnje tekme.

Od te tekme sem si zares obetal veliko, ampak še sam ne vem, kaj se mi je danes dogajalo. Razmere na progi so bile na meji regularnosti, ampak kljub temu za vse enake. Dobil sem kar devet sekund pribitka. Na tako pomembni tekmi s takšno predstavo nimaš kaj iskati. Sem zelo razočaran, saj sem si po dobri sezoni v svetovnem pokalu obetal visoke uvrstitve tudi na svetovnem prvenstvu. Ostane mi še tekma v sprintu, kjer bom poizkušal nadoknaditi zamujeno,” je dejal Luka, ki se je do sedaj na vseh paralelnih tekmah uvrstil v izločilne boje.

Leave a Comment