V Trondheimu brez kvalifikacij

Neugodne vetrovne razmere se nadaljujejo tudi v norveškem Trondheimu, kjer bi se morale danes odvijati kvalifikacije za jutrišnjo tekmo svetovnega pokala v smučarskih skokih. Organizatorjem je uspelo izpeljati le eno serijo za trening, v kateri pa je imel med drugim težave tudi Jernej Damjan, ki je pristal pri le 59,0 metrih.

Na treningu se je sicer najbolje znašel Japonec Daiki Ito (132, 5 m). Robert Kranjec je bil drugi z le metrom krajšo daljavo, Jurij Tepeš pa tretji (136 m).


Trondheim [foto: FIS]

Organizatorji so se nato po posvetu z žirijo tekmovanja odločili, da drugi trening in kvalifikacije zaradi premočnega vetra in sneženja prestavijo na četrtek. Trening z eno serijo bo na sporedu ob 14:30, kvalifikacije ob 15:45 in tekma ob 17:00.

Za Slovenijo bodo nastopili Robert Kranjec, Jernej Damjan, Dejan Judež, Jurij Tepeš, Jure Šinkovec, Nejc Dežman in Jaka Hvala.

Sledi še Oslo

Pred finalom v dolini pod Poncami se je karavana smučarskih skakalcev preselila v Skandinavijo. Jutri se bodo za nove točke svetovnega pokala borili na skakalnici v Trondheimu, v nedeljo pa še v Oslu.

Leave a Comment