Lanišek v Garmischu deklasiral konkurenco

Slovenski smučarji skakalci so odlično začeli tudi tretjo periodo zimskega celinskega pokala. V zasneženem Garmisch-Partenkirchnu je Anže Lanišek konkurenco premagal za več kot 30 točk!


Anže Lanišek [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Anže Lanišek, ki na začetku sezone ni našel pravih občutkov na tekmah svetovnega pokala, se je po krajšem odmiku, tudi na domače tekme pokala Cockta, vrnil v mednarodno konkurenco. V velikem slogu. Domžalčan je na prvi tekmi nove periode celinskega pokala, v kateri Slovenija s sedmimi skakalci, deklasiral konkurenco. V Garmisch-Partenkirchnu je bil najboljši že v edinem skoku za trening, nato pa je na tekmi s 137 in 131.5 metri ter 274,8 točkami za več kot 30 točk premagal prav vse tekmece. Drugo mesto je osvojil Avstrijec Florian Altenburger, ki je s 126.5 in 128 metri zbral 244,1 točk, na tretje mesto pa se je s četrtega po prvem zavihtel še en Slovenec, Miran Zupančič, ki je za 123 in 129.5 metrov prejel 241,7 točk. Najboljšo deseterico je zaključil Nejc Dežman s 120 in 122 metri ter 220,6 točkami.

Tudi ostali naši so ujeli točke. Jaka Hvala je veliko pridobil v finalni seriji in je bil na koncu 18., tik pred večnim rivalom z otroških tekmovanj, Rokom Justinom, 21. je bil Matjaž Pungertar, ki je Sloveniji zagotovil sedmo kvoto, 25. pa je bil Tilen Bartol.

Jutri bo v Garmischu na sporedu še ena tekma, na kateri bo Lanišek lovil osmo zmago na tekmah celinskega pokala.


Rezultati: Celinski pokal .: Garmisch-Partenkirchnu


Leave a Comment