Lanišek v Hakubi le za bratoma Kobajaši, Bartol 5.

Na drugi tekmi poletne velike nagrade v smučarskih skokih v japonski Hakubi je Anže Lanišek s tretjim mestom poskrbel za prve slovenske stopničke v tem poletju. Odličen peti je bil tudi mladi Tilen Bartol.


Anže Lanišek je prvič stopil na oder za zmagovalce [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

21-letni Lanišek je dobro formo vendarle kronal tudi z zasluženimi stopničkami v Hakubi, kar so sploh njegove prve v karieri tekem na najvišjem nivoju. Domžalčan je bil po prvi seriji četrti, nato pa je s 126.5 metri in skupno 233,1 točkami prvič v karieri skočil na oder za zmagovalce. Razred zase sta bila danes brata Kobajaši. Še druge zmage se je veselil starejši, 26-letni Junširo Kobajaši, ki je skočil 130 in 126.5 metrov ter je zbral 244,8 točk, za ponovitev zgodbe bratov Prevc iz Engelberga pa je poskrbel 20-letni Rjoju Kobajaši, ki je s 134.5 metri in 120 metri ter 241,5 točkami osvojil drugo mesto. Po prvi seriji je vodil s skoraj 10 točkami prednosti.

Rezultat kariere je dosegel tudi Tilen Bartol s petim mestom. Po prvi seriji je bil s 123.5 metri tretji, v finalu pa je pristal pri 119 metrih, na koncu pa je z 221,2 točkami osvojil 5. mesto. Nove točke na daljnjem vzhodu so pobrali tudi 17. Robert Kranjec, 19. Bor Pavlovčič, 23. Rok Justin in 27. Anže Semenič, medtem ko je Jurij Tepeš tokrat ostal brez finalne serije.

Poletna velika nagrada se bo nadaljevala čez dva tedna v ruskem Čajkovskem. V skupnem seštevku s tremi zmagami še vedno vodi Dawid Kubacki, Lanišek je s 131 točkami sedmi.


Rezultati: Poletna velika nagrada .: Hakuba


Leave a Comment