Lei Einfalt najhitrejši čas dneva, Anji Eržen skupna zmaga


Lea Einfalt [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Tudi zadnji dan finala celinskega pokala v italijanskem Dobbiacu se je slovenska ekipa veselila zmage. Lea Einfalt je v kategoriji do 20 let dosegla najboljši čas v zasledovalni tekmi na 10 km prosto, čeprav sta pred njo v cilj pritekli Avstrijka Teresa Stadlober in Anamarija Lampič, ki sta bili bolje uvrščeni na sobotni tekmi na 10 km klasično in sta startali pred Einfaltovo. Anja Eržen je dosegla peti čas dneva in le še potrdila skupno zmago v celinskem pokalu. Na skupno drugo mesto se je uvrstila Nika Razinger, na četrto Lampičeva in na šesto Einfaltova.


Anja Eržen [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Med članicami sta se znova izkazali Barbara Jezeršek in Alenka Čebašek. V cilj je prva pritekla Američanka Holly Brooks, Jezerškova je zaostala za 1,6 sekunde in Čebaškova za 2,3, če pa vzamemo le nedeljski čas, je Jezerškova dosegla drugega in Čebaškova četrtega.

Med člani je bil na 15 km najhitrejši Čeh Aleš Razym, Matija Rimahazi pa je končal na 47. mestu. V kategoriji do 20 let je zmagal Nemec Martin Weisheit, Miha Šimenc pa je bil 27.


Rezultati: Celinski pokal .: Dobbiaco :. Mladinke
Rezultati: Celinski pokal .: Dobbiaco :. Mladinci
Rezultati: Celinski pokal .: Dobbiaco :. Članice
Rezultati: Celinski pokal .: Dobbiaco :. Člani


Leave a Comment