Lindsey Vonn do jubilejne 50. zmage v karieri

V Garmisch-Partenkirchnu so danes dekleta na progi Kandahar vozile smuk. Potem ko se je že zdelo, da bo do svoje prve zmage prišla Švicarka Nadja Kamer, je Lindsey Vonn dokazala, zakaj si zasluži že petdesetič stopiti na najvišjo stopničko zmagovalnega odra. Na zgornjem drsalnem delu proge si je privozila 62 stotink zaostanka za Kamerjevo, potem pa razliko zmanjševala in z odličnim spodnjim delom zanesljivo prevzela vodstvo.


Lindsey Vonn [foto: GEPA]

Drugo mesto je zadržala 25-letna Kamerjeva, ki se je na ledeno progo pognala tretja po vrsti. Njen uspeh je svojevrstno presenečenje, saj ji je novembrska poškodba kolena vzela skoraj dva meseca tekmovanj na najvišji ravni. Tretja je bila Tina Weirather, ki je sicer druga v smukaški razvrstitvi svetovnega pokala. Domačinka Maria Hoefl-Riesch je bila četrta, dve mesti slabša pa favoritinja Elisabeth Goergl. Avstrijka je namreč na lanskem svetovnem prvenstvu v Garmischu zmagala tako v smuku kot v superveleslalomu.


Maruša Ferk [foto: GEPA]

Da je proga Kandahar Tini Maze pisana na kožo, je potrdila lani, ko je na tem prizorišču postala svetovna veleslalomska prvakinja, pa tudi v smuku je takrat zasedla odlično peto mesto. Vendar se danes nikakor ni znašla. Že zgoraj je več kot sekundo zaostajala za Vonnovo, do cilja pa se je njen zaostanek povečal na tri sekunde. Ob prihodu v cilj je bila 19., na koncu pa izgubila še nekaj mest in bila uvrščena na 26. mesto. S tem je prekinila niz uvrstitev med najboljšo peterico in izgubila precej točk v boju za veliki kristalni globus.

Veliko bolje se je na progi odrezala Maruša Ferk, ki je z napadalno vožnjo prišla na 15. mesto. Ilka Štuhec pa je zaostala preveč, da bi lahko osvojila kakšno točko.

Zelo sem zadovoljen z uvrstitvijo Maruše. Uvrstitev med najboljših petnajst je vedno odličen rezultat. Ravno tako sem zadovoljen z nastopom Ilke, vendar žal ni osvojila točk. Vožnja je bila veliko boljša, kot jih je uprizorila na treningu. Kot že poudarjam celotno sezono, vsaka točka je letos uspeh zanjo, saj je bila to proga, s katero se šele spoznava. Spodnji del je zahtevan in zahteva veliko odločenosti. Razmere so bile pravične za vse tekmovalke. V času tekme je bilo zelo mrzlo, kar je vedno določen problem. Sama podlaga je bila zelo dobra. Vidljivost je bila dovolj enaka za vse tekmovalke,” je po tekmi dejal trener Andrej Možina.


Rezultati: Svetovni pokal .: Garmisch – Partenkirchen :. Smuk (ž)
Izjava: Andrej Možina (.mp3)


Leave a Comment