Lindsey Vonn ne morejo do živega

Beaver Creek je po nizu moških tekem svetovnega pokala prvič na progi Ptic roparic gostil tudi najboljše alpske smučarke. Američani so superveleslalomsko preizkušnjo pridobili po odpovedi tekem v francoskem Val d’Iseru.


Fabienne Suter, Lindsey Vonn in Anna Fenninger [foto: GEPA]

Na zahtevni progi so imela dekleta kar nekaj težav, saj jo pred tem niso še nikoli preizkusile. Severno Ameriko bo najbolj zadovoljna zapustila Lindsey Vonn. Američanka znova ni dopustila presenečanja in še enkrat več slavila zmago. V statistiko je vknjižila že 46 zmaga v karieri. Vonnova, ki živi v bližnjem Vailu je v letošnji sezoni nastopila na sedmih tekmah in slavila kar petkrat. Lahko se resnično že vprašamo ali je svetovni pokal odločen?


Lindsey Vonn še vedno kraljuje [foto: GEPA]

Tekmice so se Američani sicer bolj približale kot na tekmah v Lake Louisu. Švicarka Fabienne Suter je na drugem mestu zaostala 37 stotink, še štiri dodatne stotinke pa je na 1.945 metrov dolgi progi pridelala Avstrijka Anna Fenninger. Vrstni red bi se morda spremenil v kolikor bi Lara Gut in Viktoria Rebensburg končali preizkušnjo, ki je sicer potekala v lepem sončnem vremenu, a tega ne bomo izvedeli nikoli.

Tina Maze ni našla hitre smučine

Slovenijo so znova zastopale Tina Maze, Ilka Štuhec in Maruša Ferk. Najbolje je nastopila Črnjanka, ki pa še vedno ni našla hitre smučine. Kljub bogatim izkušnjam je imela s progo Ptic roparic nekaj težav, pripetile pa so se ji tudi napake, kar je pomenilo končno 14. mesto. Ilka Štuhec je nastopila nekoliko prveč zadržano, zato uvrstitev izven dobitnic točk ne preseneča (32. mesto). Nič bolje ni šlo niti Maruši Ferk, ki je odpeljala še za odtenek slabše. Pogled na rezultate jo je uvrstil na 36. mesto.


Ilka Štuhec [foto: GEPA]

Trener hitrih disciplin Andrej Možina je takoj po tekmi dejal: “Težko komentiram celotno Marušino vožnjo, ker sem bil v spodnjem delu proge, kjer je sicer peljala v redu. Po informacijah drugih trenerjev je bila mogoče malo preveč rezervirana na startu. Ilki se je zopet pripetila napaka v ključnem delu, to je v prehodu v ravnino. V zavoj je šla preveč s smeri, potem je morala “korigirati” in nato se je zaostanek povečeval čez ravninski del. Strmina je bila potem spet boljša. Na žalost se nam izmikajo točke, danes so bili super pogoji za vse, proga je bila odlična. Toda naprej gremo pozitivno, vidimo, da nam ne manjka veliko. Veselimo se naslednjih tekem, pred tem pa seveda še kakšnega dobrega treninga v Evropi.

Dekleta sedaj čaka deset dni premora. Naslednje tekme so na sporedu prihodnji konec tedna v francoskem Courchevelu (veleslalom, slalom)


Rezultati: Svetovni pokal .: Beaver Creek :. Superveleslalom (ž)


Leave a Comment