Lindsey Vonn še enkrat več nepremagljiva

Smukaško preizkušnjo svetovnega pokala v nemškem Garmisch-Partenkirchnu je dobila Lindsey Vonn. Američanka je bila znova razred zase in je tako slavila že 76. zmago v karieri in kar 38. na smukaških tekmah. Njena prednost pred zasledovalkami je bila ogromna. Drugouvrščena Švicarka Fabienne Suter je namreč zaostajala za kar 1,51 s, na tretje mesto pa se je na zahtevni progi Kandahar uvrstila domačinka Viktoria Rebensburg (+1,57).


Lindsey Vonn [foto: GEPA]

Med nastopajočimi sta bili tudi dve Slovenki. Prva se je na progo podala Ilka Štuhec, ki je imela precej težav na 2.740 m dolgi progi, tik pred koncem pa je zgrešila vrata in tako ostala brez uvrstitve. Vanja Brodnik je tokrat nastopila odločno in se v cilju razveselila prvih smukaških točk v karieri. Na koncu je zasedla 22. mesto.

Današnji smuk je bil zahteven. Včeraj nismo smučali. Do polovico proge je deževalo, zgoraj snežilo. Imeli so hud problem pripravit progo, ki so jo pripravili kakor so jo uspeli. Zelo kmalu se je proga prebila. Ilka je zaradi tega tudi odstopila, ker je bila zelo težka proga. Dejali smo, potrebno je napadati, če se bo izšlo, se bo, če ne pa ne. Ilki se na žalost ni izšlo, Vanji pa se je. Vanja je dobila prve točke v smuku. Smo zadovoljni, saj je Vanja prišla do točk, Ilka pa je napadala, kolikor je lahko. Ilka ima jutri, ne bom rekel popravni izpit, še enkrat bo poskusila narediti rezultat. Vanja pa isto. Vanja je prišla do prvih življenjskih točk v smuku, prejela jih je že v superveleslalomu. Punca je srečna, zadovoljna, polna optimizma, kar je super za naprej, saj je videla, da se da. Gremo s dobrimi občutki naprej. Jutri upam, da bosta obe izboljšali rezultate. Ilki, da bo uspela priti skozi, Vanja pa da bi vsaj ponovila današnjo vožnjo,″ je dejal trener za hitre discipline Aleš Brezavšček.

V nedeljo je na sporedu še superveleslalom.


Rezultati: Svetovni pokal .: Garmisch – Partenkirchen :. Smuk (ž)Izjava: Aleš Brezavšček (.mp3)


Leave a Comment