Ljubo Jasnič prejel nagrado Marjana Rožanca

V Mestnem muzeju Ljubljana so v četrtek, 20. novembra 2014, podelili nagrade Marjana Rožanca, najvišja priznanja na področju športa v Mestni občini Ljubljana.


Ljubo Jasnič [foto: SZS]

Nagrada Marjana Rožanca za delo iz daljšega časovnega obdobja – na strokovnem in organizacijskem področju

Ljubo Jasnič je v športu aktiven že dolga leta. Deloval je v Hokejski zvezi, v Smučarski zvezi je dejaven že od leta 1974 in leta 1982 je prevzel Zvezo za telesno kulturo. Od leta 1992 do 1996 je bil generalni sekretar organizacijskega komiteja Planica, na čelo Nordijskih disciplin pri Smučarski zvezi Slovenije pa je stopil pred 22 leti in jih vodil vse do leta 1999. Bil je vodja najbolj odmevne športne akcije pri nas Podarim – Dobim in tudi eden izmed ustanoviteljev športne loterije, ki jo je vodil med leti 1996 in 1997. V obdobju od leta 2007 do 2014 je vodil Smučarsko skakalni klub Ilirija in bil leta 2010 izvoljen tudi za predsednika Zbora in odbora za skoke in nordijsko kombinacijo v Smučarski zvezi Slovenije, kjer funkcijo opravlja še danes. Je eden pomembnejših članov na Smučarski zvezi Slovenije, ki se pogaja s sponzorji, pri katerih zmore za nordijske discipline zbrati dovolj sredstev za nemoteno delovanje reprezentanc in ostalih slovenskih klubov, ki so se znašli na robu preživetja.

S svojim nesebičnim delovanjem tako na klubski kot na zvezni ravni omogoča (ne le svojemu) klubom in celotni nordijski panogi v Sloveniji nemoteno delo kljub težkim gospodarskim razmeram.

Leave a Comment