Luka Pintar 13., zmaga v Švico

V Rjukanu se po treh dnevih premora nadaljuje svetovni pokal v telemarku. V slabih vremenskih razmerah pri -20 stopinjah Celzija je do prve zmage v letošnji zimi prišel Švicar Bastien Dayer. Drugi je bil Sondre Kristuensten iz Norveške, tretji pa Phill Lau iz Francije.

Ponovno pa so dobro nastopili tudi slovenski predstavniki. Luka Pintar je bil v igri celo za mesta med prvo peterico, saj je bil po prvem teku na devetem mestu z zelo majhnim zaostankom za najboljšimi, nato pa v drugo storil napako pri skoku, kar je na koncu zadostovalo za trinajsto mesto in novo uvrstitev med najboljših petnajst v svetovnem pokalu.


Luka Pintar [foto: Klemen Zibelnik]

Obe vožnji sem smučal hitro. Izhodišče je bilo zares dobro ampak nezbranost na skoku v drugem teku me je tokrat stala zelo visoke uvrstitve. Smo na pravi poti in verjamem, da se bo kmalu vse poklopilo in da bom končal pri vrhu,” je po tekmi dejal Luka, ki veliko pričakuje tudi od jutrišnjega paralelnega sprinta na izpadanje. Ponovno je dobro nastopil tudi mladi Sašo Aleš, ki je z dobrima vožnjama tokrat končal na sedemnajstem mestu. Matija Liška je po slabšem prvem teku v drugo smučal precej bolje in zasedel končno 25. mesto.

Sašo Aleš je po tekmi dejal: “Z rezultatom sem zadovoljen, saj sem po dobrem izhodišču po prvi vožnji ostal zbran in obdržal dober rezultat,Matija Liška pa: “Po ponesrečenem prvem teku sem se v drugo zbral in smučal precej bolje. Dober drugi tek mi vliva optimizem pred jutrišnjo tekmo v paralelnem sprintu.

Jutri in v soboto bosta v Rjukanu premierno na sporedu tekmi v sprintu na izpadanje. To je popolnoma nova disciplina, s katero se želi telemark smučanje uvrstiti med olimpijske športe.

Leave a Comment