Maja Vtič : ″Grenek priokus po četrtem mestu″

Tekmo svetovnega pokala skakalk v avstrijskem Hinzenbachu je dobila Sara Takanashi (93,5; 93,0), ki je bila najboljša že po prvi seriji. Po polovici tekme ji je bila najbližja Maja Vtič (88,0; 86,5), a je naša skakalka v finalu nastopila nekoliko slabše ter tako zdrsnila iz zmagovalnega odra na nehvaležno četrto mesto. ″Trenerjeve besede, da sem jezna po današnjem rezultat, je bilo v šali rečeno. Nekaj grenkega priokusa ostaja, saj sem v drugem skoku naredila manjšo napako, ki jo na mali skakalnici ne moreš nekoliko pokompenzirat v zraku. Zaradi tega sem bila krajša. Na koncu je bil lep rezultat, zaradi česar sem zadovoljna. Ne obžalujem ničesar več. Jutri je nov dan. Pozitivno je, da sem v letošnji sezoni zelo konstantna. Tega sem zelo vesela, saj sem imela s konstantnostjo v preteklih sezonah kar težave in sem nihala. Sedaj ohranjam konstanto čez celotno sezono, kar kaže tudi skupni seštevek svetovnega pokala. Upam, da bom tako nadaljevala ter da bom kakšno napako manj naredila na samih tekmah. Z izpustitvijo kvalifikacij sem privarčevala nekaj energije. Pred tem smo imeli dva trening skoka. Oba sem dobro opravila. Ni bilo potrebe po še enem skoku. V zadnjem tednu je bilo kar naporno. Jutri je še ena tekma, a bo bolj normalen ritem, kakršnega smo vajeni. Se že veselim tekme,″ je po tekmi dejala Vtičeva.


Maja Vtič [foto: GEPA]

Na drugo mesto se je tokrat uvrstila domača predstavnica Daniela Iraschko-Stolz (88,0; 88,5), tretja pa je bila Norvežanka Maren Lundy (87,5; 89,0).

Slovenke so znova ekipno nastopile odlično, saj je vsa šesterica prišla do točk. Na devetem mestu je končala Ema Klinec (85,0; 86,0), Špela Rogelj (86,0; 83,0) je bila 11., Urša Bogataj (84,5; 84,5) 12., Eva Logar (82,5; 84,0) in Katja Požun (82,5; 83,0) 23.

Po tekmi je imela naša ekipa težave pri odhodu iz prizorišča, saj se jim je med tekmo reprezentančni kombi na razmočenem terenu ugreznil. To v ekipi ni pokvarilo dobrega vzdušja, ravno nasprotno, bilo je veliko smeha na ta račun. Trenerja sta za pomoč prosila organizatorje, ki so jim poslali traktor, s pomočjo katerega so kombi rešili iz blata, dekleta pa so v vmesnem času odigrale odbojko.

Kombi smo pred tekmo parkirali, sedaj ko se je otoplilo, ga bodo prišli s traktorjem ven potegniti. Dekleta bodo ta čas odigrale odbojko, jaz bom kakšen intervju dal, pa še kakšna tekmovalka bo kaj povedala. Danes je bila lepa tekma. Vreme se je ustalilo, posvetilo je sonce. Če je vseh šest deklet med točkami, je rezultat zelo lep. Veseli smo tega, da vse pridejo do točk. Ostaja nekaj grenkega priokusa, saj smo po prvi seriji imeli stopničke, ki so nam v drugi ušle, zaradi drobnih napak Maja in Špele pri odskoku. Ema solidno. Vidi se, da je nekoliko utrujena po napornem tempu, a je še vedno zraven. S takimi rezultati moramo biti zadovoljni. Tekma je bila zelo pravična glede vremenskih razmer, nihče se na to nima zgovarjati. Bile so odločilne drobne napake za boljše ali slabše rezultate,″ je o dogajanju na tekmi in nevšečnostih po tekmi dejal glavni trener Stane Baloh

V nedeljo je na sporedu še ena tekma svetovnega pokala.


Rezultati: Svetovni pokal .: Hinzenbach
Izjava: Sten Baloh (.mp3)
Izjava: Maja Vtič (.mp3)


Leave a Comment