Maja Vtič za točko ob stopničke

Pred maloštevilnimi gledalci so se dekleta v nemškem Hinterzartnu pomerila na drugi tekmi svetovnega pokala v smučarskih skokih. Hinterzarten je nadomestil Schonach, kjer so zaradi pomanjkanja snega bili prisiljeni odpovedati tekmo. V zahtevnih vremenskih razmerah – močnem sneženju in spreminjajočem vetru – je žirija uspela po maratonski uri in 20 minut izpeljati prvo serijo. V finalu pa so se razmere še poslabšale, zato so serijo po nastopu osmih tekmovalk prekinili za dlje časa in nato dokončno odpovedali finalno serijo.


Najboljše na današnji tekmi: Lindsey Van, Sabrina Windmueller, Lisa Demetz [foto: Stefan Diaz/FIS]

Tako je zmago slavila Švicarka Sabrina Windmueller, ki je imela ob nastopu izdatno pomoč vzgornjika. Druga je bila Američanka Lindsey Van, tretja pa Italijanka Lisa Demetz. Tik za zmagovalnim odrom pa končala Maja Vtič, ki je po besedah glavnega trenerja Matjaža Triplata nastopila dobro in prebrodila krizo. Za zmagovalnim odrom je zaostala za eno točko. Na robu deseterice je končala Katja Požun, do točk pa je prišla še Urša Bogataj na 18. mestu. Špeli Rogelj se je skok ponesrečil in je na 37. mestu ostala brez točk svetovnega pokala, enako se je pripetilo tudi šest mest slabši Anji Tepeš.


Maja Vtič [foto: GEPA]

Danes je bila izredno težka tekma z močnim sneženjem in veliki vetrovnimi spremembami. Ozračje v tem času je v Evropi zelo nestabilno, kar se pozna tudi na skakalnicah. Zelo zadovoljen sem z nastopom Maje ter tudi s Katjinim skokom. Slednja je imela zelo čist odskok. V normalnih razmerah bi bila lahko njena uvrstitev še lepša. Maja je končno prebrodila manjšo krizo, v kateri se je v začetku sezone znašla. Verjamem, da je sposobna podobnih rezultatov tudi naprej. Soliden skok je naredila tudi Urša, manjka pa ji še pika na i. Priznati pa moramo, da je Špela sama naredila napako. Po odskoku iz mize je hotela zelo hitro leteti, žal to ni prineslo rezultata, ki ga je sposobna. Anja ima veliko tehničnih težav, kar bomo rešili na treningu,” je oceno nastopov naših deklet podal glavni trener Matjaž Triplat ter dodal, da so dekleta na podobne razmere dobro pripravljene, saj jih simulirajo tudi na treningih: “Na treningih skačemo v vseh pogojih. Osnovno stališče je, da je potrebno biti osredotočen v nalogo. Najbolj uspešne tekmovalke se v takih trenutkih uspejo zbrati. To je ključ do uspeha.

V skupnem seštevku še vedno vodi Američanka Sarah Hendrickson (danes deveta), Požunova je 9., Vtičeva 11., Rogeljeva 19. in Bogatajeva 21.

V nedeljo se bodo dekleta pomerila še na eni tekmi.


Rezultati: Svetovni pokal .: Hinterzarten :. Uradni rezultati
Izjava: Matjaž Triplat (.mp3)


Leave a Comment