Maja Vtič v prvi seriji odlično, na koncu najboljša Anja Tepeš

Prva serija tekme svetovnega pokala v smučarskih skokih v avstrijskem Ramsau je prinesla slovenskemu taboru dobro izhodišče za finalno serijo. Maja Vtič (89,5) je namreč po zasedala drugo mesto, ki si ga je delila z Američanko Jessico Jerome (87,0). Za vodilno Francozinjo Coline Mattel (86,5) je zaostajala le 1,5 točk. Anja Tepeš (84,5) je bila skupaj z drugo Američanko Lindsey Van (84,5) po “prvem polčasu” na petem mestu. Odlično izhodišče sta imeli tudi Urša Bogataj (83,5) na desetem in Katja Požun (85,0) na dvanajstem mestu. V finalno serijo sta se uvrstili tudi preostali “Vražji Slovenki” – Špela Rogelj (81,0) na 20. in Eva Logar (80,0) na 25. mestu.

V finalni seriji so naše tekmovalke znova prikazale solidne skoke. Žal je Maja zmogla le 82,0 metrov, kar je pomenilo, da je zdrsnila na 13. mesto. Tako je bila drugič zapored najboljša Slovenka Anja Tepeš. Ljubljančanka je zasedla deveto mesto. Bogatajeva je bila 15., Požunova 16., Rogljeva 19. in Logarjeva 24.


Anja Tepeš [foto: GEPA]

Po prvi seriji nam je kazalo bistveno boljše. Zavedati se je potrebno, da je bila izredno težka tekma, saj je pihal močan pobočnik. Na trenutke se je sicer nekoliko umirilo. S samo tekmo sem zadovoljen. Skakalnica v Ramsau nam ni ravno pisana na kožo in sem iz tega vidika še toliko bolj vesel samih rešitev na skakalnici. Vidi se, da smo lahko popolnoma zraven. Ekipno smo znova naredili odličen rezultat. Boljše oz. višje uvrstitve pa še pridejo v januarskem in februarskem obdobju,” je po tekmi razmišljal glavni trener Matjaž Triplat ter predstavil tudi plan dela v prihodnjih dneh. “Imeli smo zelo natrpan ritem. Težave so bile tudi pri dobavi opreme iz Sočija. Pri dekletih je bila zaradi tega prisotna nervoza, v strokovnem taboru pa niti ne, saj vedno razmišljamo o tem, da bomo našli rešitev. Najprej se bodo dekleta regenerirala, zato bodo ta vikend dobila prosto. Sledi trening, upam, da bo v Planici pripravljena skakalnica. Predvsem nam manjka tehnični trening v miru, kjer se lahko orientiramo na napake, ki jih delamo ter jih poskusimo odpraviti.

Zmage se je razveselila Japonka Sara Takanashi, druga je bila Mattelova, tretja pa domačinka Daniela Iraschko, ki se je tako na najboljši možni način zahvalila vsem gledalcem, ki so se zbrali ob skakalnici.

Dekleta sedaj čaka nekoliko daljši premor, na tekmah svetovnega pokala se bodo znova zbrale 5. januarja na tekmi v nemškem Schonachu.


Rezultati: Svetovni pokal .: Ramsau :. Uradni rezultati
Izjava: Matjaž Triplat (.mp3)


Leave a Comment