Majdičeva in Peterka bosta znanje prenašala na mlajše


Primož Peterka in Petra Majdič [foto: Klemen Zibelnik]

Po koncu letošnje sezone sta s tekmovalno kariero zaključila šampiona Petra Majdič in Primož Peterka. V zadnjem času sta bila prisotna na številnih sprejemih, med drugim ju je sprejel tudi minister za šolstvo in šport dr. Igor Lukšič. Poseben sprejem pa je zanju na Ljubljanskem gradu pripravila tudi Smučarska zveza Slovenije (SZS).

Zahvaljujem se vsem, ki so mi pomagali skozi celotno življenje, saj kariera vrhunskega športnika ne traja zgolj pet, deset let, temveč celotno življenje. Upam, da nam bodo pristojni dali možnosti, da s Petro pripomoreva nekaj pri vzgoji talentov. Da bomo imeli nove Petre in Primože. Mislim, da sva sposobna za kaj takega,” se je za podporo zahvalil Peterka ter razkril, da bo v prihodnji sezoni sodeloval v oddaji Gremo na smuči. Nekdanji smučarski as bo skupaj s Petro Majdič tudi ambasador kandidature za svetovno prvenstvo v nordijskih disciplinah, ki ga SZS leta 2017 želi prirediti v Planici.

Nerada se poslavljam, tako da sem na vseh zabavah v zadnjem času izrazila željo, da ne gre za neko vrsto poslavljanja, saj na to gledam kot na nov korak v življenju, ki sam ga hitro prestopila. Upam, da bo tako pestro, kot so bila tekaška leta. Prav vsem iskrena hvala za podporo skozi vsa leta. Vesela sem, da smo s Smučarsko zvezo Slovenije sklenili pogodbo za naprej, to je v tujini namreč dokaj običajna praksa, v Sloveniji pa še nekoliko neprepoznavna. Imam namreč kar nekaj časa in tudi znanja, tako da smo mi tisti, ki lahko vodimo mlade, saj poznamo pot, ki vsekakor ni lahka. Vemo, kako je okusiti zmago, zato s Primožem veva, da lahko kakšnega mladega, obetavnega tekmovalca prepričava, da se izplača vztrajati,“‘ pa je na slovesnosti dejala Majdičeva.

Majdičeva in Peterka bosta tudi v prihodnje sodelovala s smučarsko zvezo, saj sta z njo podpisala dogovor o nadaljnjem sodelovanju, ki bo temeljil predvsem na prenašanju izkušenj na mlajše, obetavne tekače oz. skakalce.


Fotogalerija: 21.04.2011, Sprejem za Petro Majdič in Primoža Peterko


Leave a Comment