Malvalehtovi zmaga, Višnarjeva na 21. mestu

Zmagovalka klasičnega sprinta za svetovni pokal v teku na smučeh je 29-letna Mona Lisa Malvalehto, ki je bila nepremagljiva že v kvalifikacijah. Finska specialistka za klasični sprint se je tako veselila svoje prve zmage v karieri. Poljakinja Justyna Kowalczyk je na drugem mestu morala priznati premoč Finke, tretja je bila Norvežanka Maiken Caspersen Falla. Katja Višnar je končala na 21. mestu.

Dolžina šprinta je bila 850 m, ki je Višnarjevi prineslo tretji absolutni čas kvalifikacij. V izločilnih tekih je Katja štartala v 5. skupini, bila na začetku v ospredju, nato pa popustila in prišla v cilj na 21. mestu. Vesna Fabjan in Alenka Čebašek sta obstali v kvalifikacijah. Fabjanova je bila 39., Čebaškova pa 51.


Katja Višnar [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

V kvalifikacijah so bile nekoliko slabše smuči, v četrtfinalu pa je bil material konkurenčen. Škoda je za rezultat Katje, saj je bila danes odlična priložnost za vidnejši rezultat. Katja je imela na progi konflikt z eno izmed tekmovalk na delu proge, ki ni bil viden, morala je zaplužiti in tako je ostala zadaj. Vesna je tekla po svojih zmožnostih, Alenka pa ima vnetje v predelu stopala, kar ji onemogoča optimalen odriv. Punce so močne, a imamo nekoliko smole, ki pa upam, da bo kmalu za nami,” je nastope komentiral glavni trener Marko Gracer.

Nisem si mislila, da se bo danes tekma zame končala tako hitro. Vse je šlo super, dokler me ni norveška tekmovalka iz strani nešportno izrinila iz smučine, žal se na posnetku tega ni videlo, dobesedno me je ustavila. Vesela sem, da je jutri že nova tekma, nova priložnost,” je Višnarjeva povedala ozadje današnje tekme.

Jutri je na sporedu ekipni šprint v prosti tehniki. Slovenske barve bosta zastopali Katja Višnar in Vesna Fabjan.


Rezultati: Svetovni pokal .: Liberec


Leave a Comment