Mancusova do zmage, Vonnova in Mazejeva odstopili

Na četrtem superveleslalomu sezone v Garmischu smo videli veliko odstopov, saj je tekmovalkam poleg nizkih temperatur težave povzročala še zahtevna proga. Tako sta vratca zgrešili tudi najboljši smučarki te zime Lindsey Vonn in Tina Maze. To je s pridom izkoristila Američanka Julia Mancuso, ki je z neustrašno vožnjo ugnala zasledovalke. Druga je bila Anna Fenninger, tretja pa Tina Weirather. Spet je bila četrta Maria Hoefl-Riesch.


Najboljše na današnji preizkušnji [foto: GEPA]

Pred začetkom tekme nastop Tine Maze ni bil zagotovljen, saj je Črnjanka zaradi bolezni izpustila včerajšnji žreb startnih številk. Kljub temu je prišla na start. V primeru nove zmage Vonnove, bi namreč lahko izgubila preveč točk.

Potem ko je Američanka napravila napako, je imela Tina lepo priložnost, da zaostanek v skupnem seštevku zmanjša, a je ni izkoristila. Tudi sama je v tehnično zahtevnem srednjem delu proge s predirektno linijo zapeljala mimo vrat. Tako sta obe ostali brez novih točk, razlika med njima pa nespremenjena. Tini se naglo približuje tudi Hoefl-Riescheva, ki zaostaja le še 72 točk.


Tina Weirather [foto: GEPA]

Tudi Ilka Štuhec je bila žrtev zahtevne proge in je ostala brez uvrstitve. Edina Slovenka, ki je danes prismučala do točk, je bila Maruša Ferk. Z visoko startno številko 52 je pristala na 28. mestu.

Dekleta bodo prihodnji konec tedna tekmovala v Andori. Čakata jih dva veleslaloma in en slalom.


Rezultati: Svetovni pokal .: Garmisch – Partenkirchen :. Superveleslalom (ž)


Leave a Comment