Mancusova in Pinturault slavila v Moskvi

V ruski prestolnici se je 16 smučark in 16 smučarjev borilo za točke svetovnega pokala. Na sporedu je bil paralelni slalom, ki je potekal po 56 metrov visoki in 180 metrov dolgi železni konstrukciji. Slovenske barve je branila le Tina Maze.


Pri dekletih so zmagovalni oder zasedle: Michaela Kirchgasser, Julia Mancuso in Lindsey Vonn [foto: GEPA]

Naša smučarka je v prvem krogu tekmovanja, v osmini finala, ugnala Švedsko veteranko Anjo Paerson, v drugem krogu pa se je spopadla z Avstrijko Michaelo Kirchgasser. Tina je že na prvi vožnji zaradi napake dobila pol sekunde pribitka. V drugo je startala zelo dobro, a potem kmalu zgrešila vrata in končala svoj nastop. K njeni beri točk svetovnega pokala je tako dodala novih trideset.

Kirchgasserjeva je v nadaljevanju napredovala vse do velikega finala, kjer je morala priznati premoč Američanki Julii Mancuso. V boju za tretje mesto je Američanka Lindsey Vonn, ki je v polfinalu klonila proti Mancusovi, premagala Nemko Mario Hoefl-Riesch.


Maria Hoefl-Riesch je tokrat zasedla četrto mesto [foto: GEPA]

V moški konkurenci je slavil Francoz Alexis Pinturault, ki je po zelo tesnem časovnem razpletu premagal Nemca Felixa Neureutherja. Tretje mesto je osvojil Šved Andre Myhrer, po tem ko je v malem finalu ugnal Avstrijca Romeda Baumanna.


Rezultati: Svetovni pokal .: Moskva :. Paralelni slalom (ž)
Rezultati: Svetovni pokal .: Moskva :. Paralelni slalom (m)Dvoboji so bili zelo zanimivi [foto: GEPA]

Leave a Comment