Marguč 16. na paralelnem veleslalomu v Španiji

La Molina v Španiji je gostila tekmi svetovnega pokala v paralelnem veleslalomu. Deskarji in deskarke so s kvalifikacijami začeli ob 10.45, po dobri uri nastopov pa se je izkazalo, da je do finala prišel en slovenski predstavnik. To je bil Rok Marguč, ki je postavil 15. čas. Jernej Demšar je zasedel 24. mesto, Tim Mastnak 29., Jure Hafner 35., tretji najboljši deskar v paralelnih disciplinah v tej sezoni, Žan Košir 43., Izidor Šušteršič pa je odstopil. V ženski konkurenci smo imeli eno predstavnico in sicer Glorio Kotnik, ki je je postavila 30. čas voženj.

Osmina finala se je začela točno opoldne, slovenski predstavnik pa je nastopil v zadnjem paru in sicer proti Avstrijcu Andreasu Prommeggerju, pred tekmo drugemu v seštevku paralelnih disciplin in vodilnemu veleslalomistu sezone. Naš deskar, ki je pred šestimi dnevi v Arosi prišel do svoje prve zmage na tekmah svetovnega pokala, tokrat ni bil kos Avstrijcu in mu moral priznati premoč.


Rok Marguč [foto: Oliver Kraus/FIS]

Prommeger je bil danes očitno zelo razpoložen, saj je napredoval vse do velikega finala, kjer je nato premagal še svojega rojaka Siegfrieda Grabnerja in si s tem že zagotovil končno prvo mesto v seštevku veleslaloma. Tretje mesto je zasedel Švicar Phillip Schoch, medtem ko je bil naš svetovni prvak na koncu uvrščen na 16. mesto. V veleslalomskem seštevku je tretji, reprezentančni kolega Košir pa peti.


Rezultati: Svetovni pokal.: La Molina :. Paralelni veleslalom (m)
Rezultati: Svetovni pokal.: Khanty – Mansiysk :. Posamično (ž)


Leave a Comment