Rok Marguč: “Verjel sem vase”

Do petka oziroma do nedelje verjetno noben ni verjel v kolajno. Toda mene to ni zbegalo, verjel sem vase in vedel, da če bom odpeljal tako kot na treningih, da bom na vrhu,” je uvodoma dejal Rok Marguč, ki je na svetovnem prvenstvu v kanadskem Stonehamu na paralelnem slalomu ugnal vso konkurenco in si priboril naslov svetovnega prvaka.


Rok Marguč [foto: Oliver Kraus/FIS]

Po petkovi tekmi sem bil razočaran zaradi Žana, ki je po mojem mnenju naredil vrhunski rezultat. Četrto mesto je vredno vse hvale, vem, koliko je treba za to narediti, da si tako blizu vrha. Škoda, ker ni dobil kolajne, potem bi imeli dve. Za to je potrebnega veliko truda in dela, tako da sem pričakoval, da bo medijska odzivnost njegovega rezultata boljša,” je bil nad medijskim “mrkom” nekoliko razočaran Marguč ter se osredotočil na svoje nastope onstran Atlantika: “Po zadnji vožnji sem bil v šoku, nisem vedel točno, ali je to res, ali sanjam. Toda celo tekmo sem verjel vase, vedel sem, da bom domov odšel z zlato kolajno. Nič me ni moglo vreči s tira, tudi zaostanek po prvi vožnji ne. Vedel sem, da je modra proga hitrejša, da moram vztrajati. Po moje sem vse dojel šele, ko sem pristal na letališču v Sloveniji.

Naslednja tekma na domači Rogli

Svetovni pokal v paralelnih disciplinah se bo nadaljeval v petek, 8. februarja, s tekmo na Rogli. “Čaka nas še sedem tekem svetovnega pokala, prva je na Rogli. Tu se želim predstaviti v najboljši luči, upam, da kaj takega naredim tudi na svetovnem pokal, za to bom naredil vse. Nisem še čisto pri tekmi na Rogli, moje misli so še na Svetovnem prvenstvu. Mislim pa, da na Rogli ne bo nekega pritiska. To je ena lepših priložnosti za prepoznavnost našega športa v Sloveniji. Moramo se tudi zavedati, da bo to ena najboljših tekem v celi sezoni, saj je bil že evropski pokal organiziran bolje kot marsikateri svetovni pokal,” si dobrega vzdušja nadeja Marguč ter si želi številnih navijačev: “ Upam, da vas veliko pride na tekmo na Rogli, to bo lepa predstavitev reprezentance, ki je ena izmed najštevilčnejših in najmočnejših na SZS.

Leave a Comment