Marguč zadovoljen nad svetovnim pokalom na Rogli

V sezoni 2012/13 se bo Rogla prvič vpisala na zemljevid prizorišč, na katerih se odvija FIS Svetovni pokal v deskanju na snegu v paralelnem veleslalomu. Tekmovanje, kot je bilo potrjeno na FIS kongresu v Koreji, se bo na Rogli odvijalo 7. februarja 2013 in bo potekalo tako v moški kot tudi v ženski kategoriji.

Še posebej navdušeno bomo spremljali slovenske deskarje, ki v zadnjih sezonah dosegajo odlične rezultate na tekmovanjih najvišjega ranga (2 medalji Roka Marguča na svetovnem prvenstvu v La Molini 2011, Rok Flander pa je v svoji karieri na tekmah svetovnega pokala že 12x stal na stopničkah).


[foto: Oliver Kraus/FIS]

Na Rogli so v preteklih letih uspešno organizirali več evropskih pokalov v deskanju, v sezoni 2011/12 pa tudi finale evropskega pokala v paralelnih disciplinah. Zato so še posebej ponosni na zaupanje, ki ga jim je Mednarodna smučarska zveza (SZS) izkazala z dodelitvijo svetovnega pokala ob uvrstitvi Rogle med organizatorje svetovnega pokala v paralelnem veleslalomu za deskarje na snegu.

Delniška družba Unior in njen program Turizem sta prepoznala potencial slovenskega deskanja, kar se kaže v večletnem sponzorskem sodelovanju z Rokom Margučem.


Rok Marguč [foto: Oliver Kraus/FIS]

Zelo me veseli, da smo dobili to tekmovanje. Dejansko smo si ga že zaslužili, saj smo ena izmed najboljših reprezentanc v svetovnem pokalu, domače tekme pa nismo imeli. Ti tekmi bosta odlični za popularnost tega športa pri nas, saj bodo imeli navijači da si ogledajo vse v živo.To bo odlična priložnost, da se predstavimo tudi Sloveniji. Tekme svetovnega pokala smo pri nas sicer že imeli, v Mariboru, toda takrat sem bil jaz še precej mlad in nisem računal na najvišje uvrstitve,” je dejal Rok ter nadaljeval: “Verjamem, da bo tam vzdušje odlično. Pričakujemo veliko število ljudi, upam pa tudi da bo dogodek pokrivala nacionalna televizija. Za vse se moram zahvaliti Rogli, saj sem tu večino časa. Teh tekem se že zelo veselim.

Leave a Comment