Maria Höfl-Riesch do prve letošnje zmage

Zmagovalka druge superkombinacije ta konec tedna je Maria Höfl-Riesch. Za tri stotinke je ugnala Lindsey Vonn, ki bo tako na jubilejno 50. zmago v svetovnem pokalu morala še malo počakati. Tretja je bila Nicole Hosp, Tina Maze pa je po povprečnem superveleslalomu in še nekoliko slabšem slalomu pristala na 5. mestu.


Maria je končno dočakala prvo zmago letos. [foto: GEPA]

Po prvem delu Mazejeva na 12. mestu

St. Moritz je gostil še eno kombinacijo za dekleta v letošnji sezoni. Današnja je bila za razliko od petkove, na kateri so vozile smuk in slalom, sestavljena iz superveleslaloma in slaloma. Tina Maze si je prav zaradi tehnično zahtevnejšega superveleslaloma, ki ga je postavil avstrijski trener, obetala veliko. Predvsem manjši za ostanek za Lindsey Vonn, kar bi ji omogočilo dobro izhodišče pred drugim slalomskim delom. A Mazejevi se ni izšlo po načrtih. Prismučala si je dobro sekundo zaostanka za vodilno Vonnovo. Najmanj, le 23 stotink, je za Američanko zaostala Maria Höefl-Riesch, 68 stotink pa Anna Fenninger. Manj kot sekundo zadaj je bila tudi Kathrin Zettel, ki si je glede na svoje slalomsko znanje obetala visoko uvrstitev.

Prva od Slovenk je sicer progo preizkusila Maruša Ferk, ki je z nekaj manjšimi napakami zasedla šele 29. mesto. Ilka Štuhec je z zaostankom skoraj treh sekund dosegla  40. čas.


Tina je veliko izgubila že v superveleslalomu. [foto: GEPA]

Slalom postavil Tinin trener

Slalomsko progo je zakoličil trener Tine Maze Livio Magoni, zato naj bi ji bila pisana na kožo. Daleč najbolje jo je odpeljala Avstrijka Nicole Hosp, ki je bila po prvem delu šele 28., na koncu pa se je povzpela na najnižjo stopničko zmagovalnega odra. Tina Maze je preko celotne proge izgubljala in za Hospovo zaostala 48 stotink. Po slabem nastopu Kathrin Zettel je bilo jasno, da proga ne dopušča več vrhunskih uvrstitev. Hospovo pa je, tudi zaradi velike prednostjo iz superveleslalomskega dela, uspela ugnati Höfl-Riescheva, ki se je veselila svoje prve zmage v tej sezoni. Slalom je glede na razmere dobro odpeljala tudi Vonnova in le za las morala priznati premoč Nemki.

Maruša Ferk je napredovala na končno 14. mesto, medtem ko je Ilka Štuhec na slalomu odstopila.


Rezultati: Svetovni pokal .: St. Moritz :. Superkombinacija (ž)


Leave a Comment