Marit Bjørgen znova pred vsemi tekmicami

Tekmo na 10 km prosto s skupinskim startom je v ledenem Ribinsku dobila Norvežanka Marit Bjørgen (26:43,9) pred Švedinjo Charlotte Kalla (+ 4,1) in rojakinjo Marthe Kristoffersen (+ 19,4). Slovenske tekačice niso nastopile.


Marit Bjørgen [foto: Klemen Zibelnik]

Slovenska ekipa se je po četrtkovem sprintu v Moskvi odločila, da nima smisla potovati v Ribinsk, ker so bile vremenske napovedi zelo slabe. Vesna Fabjan, Katja Višnar in Alenka Čebašek so se v petek zvečer vrnile domov, ker bi bil nastop v hudem mrazu – termometri so pokazali19,3 °C– zelo tvegan za slovenska dekleta, ki ne bi imela veliko možnosti za nove točke svetovnega pokala.

Tako bo tudi nedeljska tekma v skiatlonu (7,5 km klasično +7,5 km prosto) minila brez slovenskega zastopstva, prva favoritinja za zmago pa bo sobotna zmagovalka Bjørgnova. Njena edina resna tekmica Charlotte Kalla je poskusila vse, da bi preprečila zmago izjemne Norvežanke, vendar ji ni uspelo. Švedinja je dolgo tekla na prvem mestu, vendar se ji ni uspelo odlepiti, kar je izvrstna sprinterka Bjørgnova znala izkoristiti. Sto petdeset metrov pred ciljem je pospešila ritem in Švedinjo v hipu pustila za seboj. Norvežanka je znova prevzela vodstvo v skupni razvrstitvi svetovnega pokala, potem ko je bila Poljakinja Justyna Kowalczyk (+ 38,9) šele sedma.


Rezultati: Svetovni pokal .: Ribinsk


Leave a Comment