Marjan Jelenko zmagovalec tekme v Chaux-Neuvu

Slovenski kombinatorci so z nastopanjem na tekmah svetovnega pokala za letošnjo sezono že zaključili, a to še ne pomeni, da so opravili s tekmovanji. Ta vikend so se odpravili v francoski Chaux-Neuve, kjer poteka celinski pokal. Na sobotni tekmi je odlično nastopil Marjan Jelenko, saj je prišel do zmage. V dokaj močni konkurenci je na skakalnici s skokom 117,5 m praktično deklasiral konkurenco, saj je imel drugi Francoz Laurent Muhlethaler kar 53 sekund zaostanka. Na tekaškem delu je naš tekmovalec suvereno obdržal vodilni mesto in tako prišel do zmage. V cilju je pred drugim Avstrijcem Thomasom Joebstlom imel 16,4 s prednosti, do tretjega mesta pa je prišel še en naš severni sosed Martin Fritz (+17,8).


Marjan Jelenko [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Tudi preostali slovenski predstavniki so nastopili dobro. Do točk je na 27. mestu prišel še Jože Kamenik, Leon Šarc je bil 33. in Urh Krajnčan 40.

Na današnji tekmi se je vse poklopilo, tako skok kot tek. Marjan je imel vrhunski tek in zelo dober skok. Po slednjem je imel 53 sekund prednosti. V skoku je pravzaprav kar deklasiral konkurenco, nato lepo speljal tekmo do konca. Imel je lepo prednostjo. Danes je končno naredil dober skok in lep tek. Škoda, da se to v svetovnem pokalu ni išlo. Vidi se, da je dobro pripravljen, da je zelo napredoval na vseh področjih. Predvsem pa je zmaga dobra za nadaljnje delo, saj so pred nami pomembne sezone. Čestitke Marjanu. Kamenik je bil 27., s čimer je prišel do prvi točk v sezoni, Šarca 33. in Kranjčan 40. Zelo dober rezultat je dosegel Šarc, saj je kot mladinec na mladinskem svetovnem prvenstvu dosegel 13. mesto, tu pa je bil na zanj dobrem 33. mestu. Vsi so se popravili, lepa tekma,″ je po tekmi dejal glavni trener Igor Jelen.


Rezultati: Celinski pokal .: Chaux-Neuve
Izjava: Igor Jelen (.mp3)


Leave a Comment