Mastnak in Kotnikova državna prvaka v paralelnem veleslalomu in slalomu

Rogla je gostila tekme evropskega pokala v paralelnih disciplinah, preizkušnje pa so štele tudi za naslove državnih prvakov in prvakinj v kategoriji članov, članic, mladincev in mladink.


Tim Mastnak [foto: Miha Matavž]

V moški konkurenci paralelnega veleslaloma je Tim Mastnak v razvrstitvi evropskega pokala osvojil drugo mesto in s tem prišel tudi do naslova slovenskega prvaka. Tekmo je sicer dobil Italijan Christoph Mick, Jernej Demšar, drugi najboljši Slovenec, pa je v malem finalu izgubil proti Avstrijcu Sebastianu Kislingerju, zasedel četrto mesto in tako postal podprvak. Črt Ikovic je v absolutni razvrstitvi državnega prvenstva osvojil tretje mesto in s tem tudi naslov mladinskega prvaka, sledila pa sta mu Jure Retuznik in Andraž Kamnik.

V ženski konkurenci v finalu preizkušnje nismo imeli predstavnice, do najboljše uvrstitve in s tem tudi do naslova prvakinje pa je prišla Gloria Kotnik, ki je bila dvajseta. V članski konkurenci je drugo mesto osvojila Patricia Mastnak, tretja pa je bila Iva Polanec. Mladinska prvakinja je postala Mia Čebulj, ki je danes temu dodala še naslov mladinske prvakinje v slalomu. Kotnikova je z 12. mestom v razvrstitvi za evropski pokal dobila še eno najvišjo državno lovoriko, Polančeva pa je v boju za podprvakinjo ugnala Mastnakovo.


Gloria Kotnik [foto: Miha Matavž]

Današnjo slalomsko preizkušnjo evropskega pokala je dobil Nemec Stefan Baumeister, drugi je bil Italijan Mirko Felicetti, tretji Mastnak, četrti pa Demšar. Naša deskarja sta tako še enkrat prišla do naslovov državnega prvaka oziroma podprvaka, tretji pa je bil tokrat Jure Hafner. Ikovic je bil še enkrat najboljši pri mladincih, Kamnik pa je bil hitrejši od Retuznika.


Rezultati: Evropski pokal .: Rogla :. Paralelni veleslalom (m)
Rezultati: Evropski pokal .: Rogla :. Paralelni veleslalom (ž)
Rezultati: Evropski pokal .: Rogla :. Paralelni slalom (m)
Rezultati: Evropski pokal .: Rogla :. Paralelni slalom (ž)


Leave a Comment